Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen, İstanbul ilçe belediye başkan adayları tanıtım töreninde konuştu.

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde açıklayacağını duyurduğu CHP'nin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül ile ilgili belgeleri açıkladı. Başbakan, Sarıgül'le ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddialarının, CHP'nin 2004 yılında Şişli Belediyesi için hazırlattığı komisyon raporunda yer aldığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, isim vermeden Sarıgül'ün inşaat mafyasıyla işbirliği yaptığının, kaçak inşaat yapımına göz yumduğunun raporda yazıldığını ifade etti.

Sarıgül'ün bu rapor doğrultusunda CHP'den ihraç edildiğini kaydeden Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na, "İhraç ettiğiniz kişiyi neden aday yaptınız? Bir yerlerden talimat mı aldınız?" diye sordu. Erdoğan, Adana'da durdurulan TIR'lar ve "paralel yapı" ile ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı.

Erdoğan, Sarıgül ile ilgili ortaya attığı iddiaları belgeleri göstererek şu sözlerle açıkladı:

''CHP'ye, İBB Başkan adayınızın dosyasını açıklayın yoksa ben açıklayacağım dedim. İki gündür hiç cevap yok. Ben CHP genel müdürü gibi sahte belgelerle konuşmuyorum. Elimde CHP'nin, Şişli Belediyesi'ne ilişkin iddialarla ilgili kurulan komisyonun hazırladığı 57 sayfalık rapor var. Altında da kendi elemanlarının imzaları var. Mehmet Ali Özpolat, İsmet Atalay, Sırrı Özbek İstanbul milletvekilleri. Çalışmayı bunlar yapmış. Birinciyi açıkladım.

İkincisi yapı ruhsatı. Üzerinde çok sayıda yolsuzluk ve usulsüz oynama yapılmış. Bu oynama nedeniyle yüzlerce milyon lira usulsüzlük yapılmış. Bu elektronik posta değil, orijinal. Ben belediyecilikten geliyorum. Bunların hangi fırıldağı nasıl çevirdiğini çok iyi biliyorum. Aldıkları parayı da borç olarak aldığını söylüyorlar dışarıdaki bir mühendislik bürosu üzerinden. Şişli Belediyesi'nde belediye başkanı olmak üzere, şu anda ismi açıklanan kişi kaçak inşaat yapımına sürekli olarak göz yummuş, hatta yardımcı olmuş. Bunların hepsi bu dosyada var.

İnşaat mafyasıyla işbirliği yapmışlar. Rüşvet karşılığında inşaat sahiplerine olağanüstü rant temin etmişler. Belediye başkanı baş sorumludur. 'Yıllar önce İSKİ Genel Müdürlüğü'nde yapılan yolsuzluk partimize yönelik en büyük eleştiri olmuştur.' Ben demiyorum, bu raporda imza atanlar diyor. Bu olayların yani Şişli Belediyesi'ndeki yolsuzluk olaylarının faturası ağır olacaktır diyor bu komisyon raporunda. Bu komisyonun raporunun ardından Şişli Belediye Başkanı CHP'den ihraç ediliyor. İhraç ettiğiniz bu kişiyi neden şimdi aday gösteriyorsun? Bir şantaj varsa açıklasın üzerine eğilelim yoksa akıl karı değildir. Zaten İstanbulluların da böyle biriyle yola çıkacağına inanmıyorum.''

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları ise şöyle:

''Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bu hizmetimize devam edeceğiz. İstanbul sadece bir şehir değildir. İstanbul hakikati, felsefesi ve kimliği olan bir şehirdir. İstanbul medeniyetler inşa edecek birikimleri olan bir şehirdir.

İstanbul şehirlerin annesidir. İstanbul'a hizmetkar olmak öyle bir büyük makamdır ki bu yüce makama ulaşmak için İstanbul'un felsefesini anlamak gerekir. Fethi ve Fatih'i anlamayanlar İstanbul'a hizmet edemezler. İstanbul'un minarelerini, türbelerini, makberlerini bilmeyenler, sokaklarının konuştuğu dili anlamayanlar İstanbul'a hizmetkar olma şerefine nail olamazlar. İstanbul'da sadece batıya ve doğuya bakanlar yanılır. İstanbul'da yalnızca bir kesime hitap ederler. İstanbul tüm sakinlerine eşit mesafede durabilen bir şehirdir. İstanbul omurgalıdır, dik duran bir şehirdir.

İstanbul'u zaman zaman anlamayan başkanlar da oldu. İstanbul'un o dönemde nasıl zulme uğradığını sizler de yaşadınız. Hatırlayın o günleri, İstanbul susuzdu. hava kirliliğinden geçilmiyordu. Biz geldik, İstanbul'a temizlik geldi. İstanbul hava kirliliğinden temizlendi. İstanbul yeşillendi. Çöp dağlarından İstanbul'u tertemiz hale getirdik.

Susuz İstanbul suya kavuştu. Bir taraftan denizin altından, dağları delerek İstanbul'a suyu getirdik. Birileri bulutlara yağmur bombaları atarak su getirecekti. Yalova'dan tankerlerle su taşıyacaktı, olmadı. Çünkü CHP zihniyetinin olduğu yer kuraktır, kirlidir. O zihniyetin olduğu yerde bereket yoktur. Biraz sonra size bazı belgeleri açıklayacağım.

'O SLOGANI ASLA UNUTMAYIN'

Gezi olayları sırasında Kadıköy'de eylem yapanlar o gün duvara bir slogan yazdılar. Bunu asla unutmayın. Neydi o slogan: 'Zulüm 1453'te başladı.' CHP zihniyeti budur. Ecdadını zulmeden olarak görenlerin bu şehre vereceği hiçbir şey yoktur. Ben bu haince sloganın üzerinde durmayacağım. Gezi olaylarında da 17 Aralık operasyonunda da bir şeyin hesapları görülmek istendi.

'MİLLİ KURUMLARIMIZ HEDEF ALINDI'


Gezi olaylarında Taksim Platformu 3. köprüye, Kanal İstanbul'a karşı çıkmıştı.Yazıklar olsun size. Bunlar birinci ve ikinci köprüye de karşı çıktılar. 17 Aralık'ta bunların yüklenici firmalarına uzanıldı. Patronlar bunları yönlendiren aynı. Türkiye'nin kutlu yürüşünü durdurmaya çalışıyorlar. Gezi olaylarında, 17 Aralık darbe girişiminde neden milli kurumlarımız hedef alındı, neden küresel projelerimiz hedef alındı?

'BENDEN İZİN ALMASI LAZIM'

Paralel devlet, yargı ve güvenlik güçlerinin bir kısmı ile bağlantı kurmaya çalışıyor. MİT'in araçlarına el koymaya çalıştılar. Bir savcının benim iznim olmadan bu tür bir müdahale yetkisi yoktur. Benden izin alması lazım.

Çok enteresan MİT’in bu araçlarına 200-250 kişiyle gittiler. MİT’in 10 kadar elemanı var, yere yatırdılar, ellerini kelepçelediler. Bunların içinde asker de var, polis de var. Bunlar dedi ki 'biz MİT mensuplarıyız.' Bütün hazırlıklarıyla geldiler, kompresörlerle geldiler.

CHP'nin genel müdürü çıktı, 'MİT silah kaçakçılığı yapıyor' dedi. Biz bu genel müdürle ilgili olarak tüm yasal yolları harekete geçireceğiz.

Bu millete bu vatana asla ihanetten başka şekilde izah edilemez. Senin haddine mi? Sen hala SSK'daki yolsuzluklarla yola devam ediyorsun. Rahşan affı ile kurtuldun kasetle geldin genel başkan oldun. Seni millet çok iyi tanıyor.

'BENİMKİ DOĞAL ANANAS, SİZİNKİ İHALEDİR'

Ananası da görmüyorlar. Gazetelerinde benim eşime ananas ikram ettiğimi görüntülüyorlar. Ben böyle bir görüntü vermişsem benimki doğal ananastır ama sizin ananasınız ihaledir aradaki fark bu. Rafineri paslaşmasıdır bunlar.

'AÇIKLAMIYORSANIZ NAMERTSİNİZ'

Elinizde ne varsa açıklayın, açıklamıyorsanız namertsiniz. Eğer Tayyip Erdoğan ile ilgili bir şey varsa onu da açıklayın. Abdestimden şüphem yok namazından da şüphem yok. Bu örgüte gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum. Artık bu oyunu görmeniz lazım diyorum.

Biz kavga için gelmedik. Her türlü hırsızlık, yolsuzluk kötüdür. Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele 3 Y ile mücadele dedik yola öyle çıktı. Ama milli iradeyi çalmaya kasteden asıl hırsızdır asıl yolsuzdur.

BELGELERİ AÇIKLADI

İBB Başkan adayınızın dosyasını açıklayın yoksa ben açıklayacağım dedim. İki gündür hiç cevap yok. Elimde CHP'nin hazırlamış olduğu Kasım ayında yayınlanan Şişli Belediyesi'ne ait araştırma komsiyonunun raporu var. Altında da kendi elemanlarının imzaları var. Mehmet Ali Özpolat, İsmet Atalay, Sırrı Özbek İstanbul milletvekilleri. Çalışmayı bunlar yapmış. Birinciyi açıkladım.

Elimde CHP'nin, Şişli Belediyesi'ne ilişkin iddialarla ilgili kurulan komisyonun hazırladığı 57 sayfalık rapor var. Birincini açıkladım. İkinci yapı ruhsatı üzerinde çok sayıda yolsuzluk ve usulsüz oynama yapılmış. Aldıkları parayı da borç olarak aldığını söylüyorlar dışarıda bir mühendislik bürosu üzerinden.

İnşaat mafyasıyla işbirliği yapmışlar. Yıllar önce İSKİ belediyesinde yapılan yolsuzluk partimize yönelik en büyük eleştiri olmuştur. Ben demiyorum, bu raporda imza atanlar diyor. Bu olayların yani Şişli Belediyesi'ndeki yolsuzluk olaylarının faturası ağır olacaktır diyor bu komisyon raporunda. Bu komisyonun raporunun ardından Şişli Belediye Başkanı CHP'den ihraç ediliyor. Yolsuzluk nedeniyle CHP'den atılan birini neden İBB başkan adayı yaptığını açıklamalı.

'BAYAĞI HASTANE SAHİBİ OLMUŞ EŞİM'

Bayağı hastane sahibi olmuş benim eşim. Nerede bir açılışa katılmışsa orası muhakkak bizim. Elinize dizinize dursun. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Ne damadım ne oğlum rüşvete yolsuzluğa bugüne kadar bulaşmamışlardır. Asla haramda elleri gözleri yoktur. Evlatlarım vakıf insanlar durumundadırlar. Vakıf noktasında hizmetleri vardır.'' (NTV)