Erdoğan'ın resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanmasının ardından İstanbul Kısıklı'daki evinden ayrıldı, ilk durağı Haliç Kongre Merkezi oldu.

Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde kürsüye çıktı. 

"Asıl konuşmamı Ankara'da Genel Merkezimizde 21.30-22.00 gibi yapacağım" diyen Erdoğan, "Şu an hala maçın uzatma dakikalarını oynuyoruz. Son düdüğü YSK, kararıyla açıklayacak. Ama tribünler de birşeyin kararını erir. Ve milletimiz malum 5  Temmuz’da çıktığımız yolculukta bugün sandıklarda iradesini ortaya koydu. Şu anda da yüzde 97 gibi sandıkların neticesini almış vaziyetteyiz. Yüzde 100 olarak neticeyi aldığımız anda o zaman milletimizle inşallah genel merkezimizin balkonundan seslenerek kucaklaşacağız. Ben dualarınızı bekliyorum" dedi.

"Maltepe’de söylediğim gibi hakkınızı helal edin diyorum" diyen Erdoğan, "Biz de bu yolda milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Vatanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Daha ileri bir demokrasiyi onun standartlarını ülkemizde egemen kılmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Çözüm sürecini ülkemizde egemen kılmak için koşturacağız. Gencinden kadınlarımızdan tüm beyefendi kardeşlerime kadar hepsine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. (Hürriyet)