Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ODTÜ’de Mescit Topluluğu üyeleriyle karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgadan dolayı YÖK’e ‘Gereği yapılsın‘ talimatı verdi.

ODTÜ kütüphanesi mescidinde örgütlenen öğrencilerle, bu mescitte IŞİD’in örgütlendiğini öne süren öğrenciler arasında 22 Aralık’ta başlayan tartışma mescit önünde kavgaya dönüşmüş, rektör Ahmet Acar iki tarafla da konuşarak öğrencilerin dağılmasını sağlamıştı.

‘Asım’ın Neslinden Bir Usta Recep Tayyip Erdoğan‘ programında konuşan Erdoğan, ODTÜ’deki olayla ilgili “Utanmak yok, sıkılmak yok. ODTÜ’de namaz kılan gençlerin üzerine saldırıyorlar. Ben buradan sesleniyorum. Yönetici kadrolar lafa geldiği zaman ‘Özgürlükçüyüz‘ diyorlar. Sizin neyiniz özgürlükçü?” dedi.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Rektör Ahmet Acar’a da yüklenen Erdoğan, “Ellerine geçirdikleri bir dokunulmazlık zırhını bunlar maalesef bu tür aleyhte kullanma gayreti içine giriyorlar. Böyle bir şey olamaz, olamaz. Gereği neyse bunun da YÖK tarafından yapılması gerekir. Tabii ki Cumhurbaşkanlığı makamı olarak bizler bunun da takipçisi olacağız” diye konuştu.