Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya'da Zafer Havaalanı ve toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Suriye ile yaşanan sınır gerginliğine değindi; Muhteşem Yüzyıl adlı televizyon dizisini de eleştirdi.

Erdoğan, ''Biz her zaman barıştan yanayız. Sorunların diyalog ve istişare yoluyla çözülmesinden yanayız. Ancak ülkemizin güvenliğine yönelik bir tehdit olursa gereken tedbiri almaktan çekinmeyiz'' dedi.

Erdoğan, Yurtta Sulh, Cihanda Sulh'u pasiflik, tavırsızlık, tepkisizlik olarak yorumlayamayacaklarını belirterek, ''Ülkemizi doğrudan ilgilendiren sorunlar karşısında seyirci kalanlardan asla olamayız'' diye konuştu.

"ÖYLE BİR KANUNİ TANIMADIK"

Erdoğan, ''Biz 7 milyarlık bu dünyanın içinde yaşıyoruz. Bizim görevimiz nedir, bunu çok iyi biliriz. Ecdadımızın at sırtında gittiği her yere biz de gideriz; her yerle biz de ilgileniriz. Ama bunlar, televizyon ekranındaki ecdadımızı zannediyorum o Muhteşem Yüzyıl belgeselindeki gibi tanıyor. Bizim öyle bir ecdadımız yok. Biz öyle bir Kanuni, öyle bir Sultan Süleyman tanımadık'' dedi.

Erdoğan, ''Biz öyle bir Kanuni tanımadık, onun ömrünün 30 yılı at sırtında geçti. Sarayda o gördüğünüz dizilerdeki gibi geçmedi. Bunu çok iyi bilmeniz lazım. Bunu çok iyi anlamanız lazım. Ben o dizilerin yönetmenlerini de o televizyonun sahiplerini de milletimin huzurunda kınıyorum. Bu konuda da ilgilileri uyarmamıza rağmen yargının da gerekli kararı vermesini bekliyoruz'' diye konuştu.

"KİMSE FARKLI ANLAMLAR ÇIKARMASIN"

Erdoğan konuşmasında Suriye ile ilgili sınır gerginliğine işaret ederek şunları söyledi:

"Biz bu tedbiri sınırımızda alıyoruz. Niye? Akçakale'ye Ceylanpınar'a bu bombaları atanların farklı şeyler yapmayacağı ne malum. Onun için de biz sınırımızda savunma amaçlı bu tedbirleri almaya mecburuz.

"Bize yönelik, güvenliğimize yönelik huzurumuza yönelik tehditler karşısında da tedbirimizi hiç tereddütsüz alacağız. Sınırımızda aldığımız tedbirlerden de kimse farklı anlamlar çıkarmaya gayret etmesin." (cnn)