Emine Erdoğan, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç hakkında, Japonya Milli Günü'ndeki söz ve eylemleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Emine Erdoğan'ın avukatları Ali Özkaya, Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında Japonya Başbakanı'nın eşinin, Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliğindeki kutlama törenine katılarak, konuşma yaptığı belirtildi.

Emine Erdoğan'ın da, davet üzerine, Japon İmparatoru'nun 80. yaş günü kutlamaları için Ankara Büyükelçiliği'ndeki davete katıldığı ve burada konuşma yaptığı hatırlatıldı.

Dilekçede: "Şüpheli CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Japon Hükümetinin mekanında ve ev sahipliğinde müvekkilenin konuşması devam ederken, bu seçkin ve saygın topluluk önünde, müvekkilenin şahsını hedef alarak, tüm görgü, nezaket, terbiye kuralları dışına çıkıp, bağıra bağıra, 'Emine Hanım sen hangi sıfatla burada konuşma yapıyorsun' diyerek konuşmaya başlamış, araya korumaların girmesine rağmen, müvekkilin bulunduğu bölgeye doğru yürümeye çalışmış ve topluluğun önünde büyük bir skandalın yaşanmasına ve insanların huzurunun bozulmasına sebep olmuştur" denildi.

"Genç'in bu beyan ve özellikle davranışlarının, 'sövme' suretiyle hakaret suçunu içerdiği" kaydedilen dilekçede, benzer beyan ve davranışların sövme suçu kabul edildiğine ilişkin Yargıtay içtihatlarından örnekler verildi.

Dilekçede, "Şüphelinin, 'Emine Hanım, sen hangi sıfatla burada konuşma yapıyorsun' beyanı ve bu beyandan sonra davranışlarındaki amaç, doğrudan kişiliğe, onur, şeref ve saygınlığa yönelik rencide amaçlı sövme fiilidir. Şüphelinin kasıtlı ve rencide etme amaçlı bu söz ve davranışları hiç şüphesiz ki sövmek suretiyle hakaret suçunu teşkil etmektedir" ifadelerine yer verildi.