Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'ne hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenledi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Bugün İmralı'ya giden BDP heyetiyle ilgili olacak kamuoyunda şöyle bir beklenti var. Öcalan silah bırakın çağrısı yapacak. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz ve bundan sonra İmralı'ya ziyaretler devam edecek mi, bundan sonra yeni bir heyet gidecek mi" sorusuna Erdoğan, şu yanıtı verdi:

"İmralı'daki görüşme şu anda henüz bitmiş değil devam ediyor. İmralı'dan Öcalan bu BDP heyetine ne gibi telkinlerde bulunur. Ne söyler bunu tabii bizler BDP heyetinden dinlemedikten sonra bilemeyiz. BDP heyeti döndükten sonra aralarında neler geçmiş, ne gibi mesajlar alınmış veya verilmiş bunu daha sonra öğreneceğiz. Şu anda bu konuda bir şey söylemem mümkün değil. Ama bizim sürece ilişkin sürekli verdiğimiz mesaj nedir? Silahların bırakılmasıdır.

Silahların bırakılmasıyla birlikte ülkemizdeki bu örgüte, terör örgütüne mensup insanların özellikle ülkemizi terk etmeleridir. Ülkemizi terk etmelerine yönelik de bu konuda daha önce yaşanmış bazı talihsiz gelişmelerin yaşanmaması için de tedbirlerimizi alırız, dedik. Bunları söyledik. Temenni ederim ki, bu istikamette bu adımlar atılır. Bütün ülkeyi dolaşıyoruz. Halkın beklentileri istikametinde, refahın, huzurun beklentisi var her yerde... Bunu da böylece aklı selim sahibi her insanın elde etmesi yolunda taşın altına hep birlikte elimizi, vücudumuzu koymalıyız ve bu neticeyi almalıyız."

MERKEL'İN TÜRKİYE ZİYARETİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ziyareti öncesinde AB üyeliği ile ilgili olarak "Türkiye'nin üyeliğine şüphe ile yaklaşıyorum ama Ankara ile yeni fasılların açılmasından yanayım" demişti.

Başbakan Erdoğan da bir soru üzerine, "Bu olumlu açıklamalar İrlanda'nın dönem başkanlığında karşılığını bulacaktır" dedi. (CNNTÜRK)