Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “AK Parti kongre kararı aldı. Sayın Başbakan da aday olmayacağını açıkladı. Bu kararların hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Başbakana hizmetler için şahsım ve milletim adıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eyüp'te yapımı tamamlanan 13 eserin toplu açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

AK Parti kongre kararı aldı. Sayın Başbakan da aday olmayacağını açıkladı. Bu kararların hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Başbakana hizmetler için şahsım ve milletim adıma teşekkür ediyorum.

22 Mayıs'ta kongrede seçilecek kişi bu bayrağı Sayın Davutoğlu'ndan devralacak. Bayrağı devralacak yeni arkadaşımıza da şimdiden teşekkür ediyorum.

Bu partiyle ilgili gelişmeleri yakından takip etmem birilerini rahatsız ediyor.

Cumhurbaşkanı olmam, geçmişimle tüm arkadaşlarımla tüm ilişkilerimi kesmem anlamına mı gelir?

2008'de de aynı şeyi yaptılar. Ekonomi dibe vuracak dedim. Teğet geçti. Boşuna davul zurna çalmayın. Bu ülke, bu millet dimdik ayakta. Yarınlar bugünden daha iyi olacak. Bugünkü Türkiye dünün rotasız, hedefsiz, amaçsız Türkiye’si değil. Türkiye'nin önünde 2023 hedefleri gibi heyecan verici yol haritası var.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Benim başkanlık sistemi konusunu gündeme getirme nedenim de budur. 7 Haziran seçimleriyle 1 Kasım seçimleri arasındaki belirsizlik döneminin güçlü Cumhurbaşkanlık ile krize meydan verilmeden geçirilmesi milletimizin memnuniyetini artırmıştır.

Milletimizin tercihi ile girilen bu yolun kurumsallaşacağına da inanıyorum. Yeni anayasa meselesi Tayyip Erdoğan'ın şahsi meselesi değildir. Başkanlık sistemi Tayyip Erdoğan'ın kişisel meselesi değildir. Türkiye'nin geldiği nokta hem yeni anayasayı hem başkanlık sistemini öne çıkarmıştır.

Meclis'te, komisyonlarda olanları görüyorsunuz değil mi? Başkanlık sistemi olan ülkede bunları göremezsiniz. Bunlar TBMM'yi terörize etmeye çalışıyorlar. Bunlara milliyet perver, vatansever parlamenterler fırsat vermedi, vermeyecekler. Yeni anayasa bir partiye, bir kişiye hizmet edecek değildir. Bu anayasa millete karşı sorumluluk hisseden herkese katılması gerekir. Başkanlık sistemi de bir defaya mahsus uygulanmayacaktır. Başkanlık sistemi bize yeni değil, bizim için gelenekseldir.

VİZE SERBESTİSİ

"Suriye'de 12 milyon insan mağdur edilmiş, 600 bine yakın masum katledilmişken, hiçbir Müslüman bu vebalden kendini ayrı tutamaz. Şu anda Bangladeş'teki gelişmelere sessiz kalanlar da bu vebalden kurtulamaz.

Türkiye dört bir yanından terör örgütlerinin ve onlara destek olan güçlerin doğrudan dolaylı saldırısı altında iken şu anda AB bakın 'Vize için terörle mücadele yasasını değiştireceksiniz' diyor. Siz önce Avrupa Parlamentosu'nun yanında çadır kuran teröristlere müsaade ederken bu zihniyetinizi niye değiştirmiyorsunuz?

Teröristlere çadır kurdurtacaksın ve onlara orada imkan sağlayacaksın ve bunu demokrasi adına yaptığını söyleyeceksin. Bize de 'Vize kaldıracağım bunun şartı, şunu değiştirmen...' Kusura bakma, hadi bakalım biz yolumuza gidiyoruz, sen de yoluna git. Kiminle anlaşabiliyorsan onlarla da anlaş."