Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Kadın ve Gençlik Kolları iftar programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öncülüğünde başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’nü eleştiren Erdoğan, Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının yargı kararı olduğunu savundu.

“Bunlar da tabii bu yolları yürümekle aşındıramayacaklar ellerindeki 'adalet' levhaları bile utanır bunlardan, istismarla adalet aranmaz. Şimdi kalkıp utanmadan, sıkılmadan AK Parti'yi adaletsizlikle veyahut da adalet noktasındaki sıkıntıları yaşayanların yanında yer almamakla suçluyorsunuz. Karar yargınındır, yargının verdiği bu karara da saygı duymak zorundasınız” dedi.

Demokrasiyi hukuk standartları içinde tesis ettiklerini savunan Erdoğan, “Demokrasiyi, hukuk standartları içinde mücadeleyi vererek yürüttük, tesis ettik” dedi.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

‘İSTİSMARLA ADALET ARANMAZ’

"Şimdi birileri yürüyor, sokak, cadde filan. Aynen Demirel'in dediği gibi 'Yollar yürümekle aşınmaz.' Bunlar da tabii bu yolları yürümekle aşındıramayacaklar ancak ellerindeki 'adalet' levhalarını, levhalar bile utanır bunlardan, istismarla adalet aranmaz. Siz bu ülkede, parlamentonun kahir ekseriyetine sahip olan AK Parti'nin kapatılması davalarının açıldığı o günlerde 'Ankara'da da yargıçlar varmış' diye sokaklara dökülen adamlarsınız. Şimdi kalkıp utanmadan, sıkılmadan AK Parti'yi adaletsizlikle veyahut da adalet noktasındaki sıkıntıları yaşayanların yanında yer almamakla suçluyorsunuz. Karar yargınındır, yargının verdiği bu karara da saygı duymak zorundasınız."

‘BİZ KENDİMİZE DEMOKRASİ MÜCADELESİ TESİS ETMEDİK’

"Biz, ülkemizin karışmasını istemiyorduk. Biz, ülkemizi hendeklerle, çukurlarla, bombalarla, şunlarla, bunlarla tehdit edenler gibi, işte şimdi de bu beyefendiler gibi sokaklara dökülmek suretiyle her tarafı tahrik etmek suretiyle, biz kendimize bir demokrasi mücadelesi tesis etmedik. Tam aksine demokrasiyi, hukuk standartları içinde mücadeleyi vererek yürüttük, tesis ettik."