Başbakan Erdoğan, Bakan Fatma Şahin’e yönelik sözleri nedeniyle CHP’li Kamer Genç’e tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan, “Milletim yalancıyı başbakan yapmaz, edepsizi Meclis’e alanı da başbakan yapmaz” dedi. Erdoğan, 1 Mayıs’ta Taksim’de miting yapılmasına izin verilmeyeceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Grup Toplantısı’nda konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin için söylediği sözler nedeniyle CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’i sert sözlerle eleştirdi.

CHP'li Genç'in sözlerini kınayan Erdoğan, “Benim dilim o şahsa milletvekili ya da adam demeye varmıyor. Bir müsvedde tarafından bakanımıza, bir hanımefendiye, bir eşe, bir anneye ağza alınmayacak ifadelerle saldırı düzenlendi. Bu saldırıyı, bu edepsizliği, bu şenayeti şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

Ana muhalefet partisinden "samimimi bir özür gelmediğini" belirten Erdoğan, CHP Genel Başkanı'nın şu sözlerle eleştirdi:

"Kılıçdaroğlu, ağzına dürüstlük kelimesini her aldığında bu edepsiz vekili hatırlatacağız. Kadın hakları, eşitlik dediğinde üyelerinin bu densizliğini hatırlatacağız. Kılıçdaroğlu, ‘Yalancıdan başbakan olmaz’ demiş, Kılıçdaroğlu haklı, yalancıdan başbakan olmaz. Milletim bu ülkede Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapmaz, yapmıyor. Edepsizi Meclis’e alan, kollayanı da başbakan yapmaz” dedi.

'TAKSİM'DE MİTİNGE İZİN VERMEYECEĞİZ'

Vatandaşların 1 Mayıs’ını kutlayan Erdoğan, inşaat çalışmalarının sürdüğü Taksim Meydanı'nda kutlama yapılmasına izin verilmeyeceğini de tekrarladı.

Erdoğan, şöyle konuştu;

“Taksim’de yayalaştırma çalışmaları var, 30-40 metre kazılmış şantiyeler var. Sendika temsilcilerine ‘Bir provokatif eylemde, hareketlenmede bir kişinin dahi ölümüne dayanabilir misiniz?’ dedim. ‘Bunun faturası bize gelir’ dedim. Bu ülkede sendikalar 1 Mayıs’ı kutlayamazken bunun önünü açan biz olduk. Kazlıçeşme’de neden yapmıyorsunuz? İstanbul’da bu tür mitingler için iki alan yapıyoruz. ‘Bundan AK Parti iktidarına karşı yapıyorsunuz anlaşılır’ dedim.

Çelenk töreni yapın, sonra da Kazlıçeşme’de miting yapın. Biz size 'miting yapmayın' demiyoruz. Alana girişin yapılmasına, miting yapılmasına izin vermeyeceğiz. Sendikalardan inatlaşma değil, samimi anlayış bekliyorum. CHP Genel Başkanı ‘burada gerilim kokusu var’ deyip, bu konuya girmesin. Bu ülkede bilip bilmeyeni de başbakan yapmazlar.”

BAHÇELİ'YE: İSPATLAMAZSAN NAMERTSİN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "BOP Başkanı" sözüne tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Bahçeli'ye 'BOP nedir?' diye sorsalar, bilmez. Ortada Büyük Ortadoğu Projesi diye bir şey kalmadı" diye konuştu.

Bahçeli'nin "gizi toplantı" iddiasını da yanıtlayan Erdoğan, şunları dile getirdi:

"Bizi Bozhöyük'te banka kurtarmak için gizli toplantı yapmakla itham eden Bahçeli, bunu ispat edemezsen namertsin. O ziyaretine gittiğim şahsın şu anda fabrikası var mı? Yoksa bu fabrikayı TMSF sattı mı? Biz işin bu tür takipçisiyiz. Söylüyorum; o da Toprak Holding'dir. Yatırımları yerinde görelim diye gittiğimizde oraya da uğradık, yaptığımız görüşme budur.

Sayın Bahçeli’ye bir kez daha hodri meydan diyorum. Belgesini ortaya koyamazsa namerttir. Biz bu milletin kuruşunu yedirtmeyiz.

'BELGESİNİ GÖSTERECEĞİM'

2002'de Merkez Bankası'nı nasıl devrettiklerini, bugün Merkez Bankası rezervlerinin nereye ulaştığının belgesini, kaydını göstereceğiz. Bahçeli iddialarını ispatlamazsa namerttir, müfteridir."

'BU BAHARIN DÖNÜŞÜ OLMAYACAK'

“Terörün bitmesi konusunda kararlı” olduklarını söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti: "Özellikle sabotajlara, tahriklere karşı teyakkuz halindeyiz. Ancak sürecin bu şekilde ilerlemesi, şiddetin son bulması, baharın kalıcı hali gelmesi için de son derece gayretli, son derece kararlıyız. İnşallah bu sürecin, bu baharın geri dönüşü olmayacak. İnşallah bu topraklarda terör fitnesi bir daha yeşermeyecek."

‘KAN AŞIKLARI KAYBEDECEK’

Çözüm sürecinin sonunda kazananın Türkiye’nin olacağını ifade eden Erdoğan, “Bu süreç zafer ve yenilgi kavramlarıyla asla tanımlanamaz. Bu sürecin kaybedeni kan aşıkları olacaktır. Bu sürecin kaybedeni, korku ve çatışma siyasetinin genel başkanlarıdır. Bu sürecin kazananı inşallah milletim olacaktır. Türkiye olacaktır, en önemlisi anneler olacaktır” diye konuştu. (NTV)