Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bayram namazı çıkışında BDP’yi tehdit eder nitelikte sözler sarfetti. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Eğer verdiği mesajlar bu dozda gidecek olursa, Adalet Bakanlığıyla arasını açar ve böyle bir görüşmenin ipleri kopar” dedi.

Bayram namazını kıldığı Ataşehir’deki Mimar Sinan Camii’nin çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Abdullah Öcalan’ın dünkü açıklamalarına ilişkin de yorum yapmanın doğru olmayacağını da belirtti.

Öcalan ile BDP heyetinin yaptığı görüşmeden kendisine net bilgiler gelmediğini vurgulayan Erdoğan, “O konuyla ilgili yorum yapmak doğru olmaz” dedi.

BDP Eşbaşkanı Demirtaş Diyarbakır'da düzenlediği basın toplantısında AKP’nin açıkladığı paketin boş bir paket olduğunu belirtmiş, "Açıkladığı paketin süreçle de alakası yok. Ortada diyalog da yok. Hükümet fiili olarak süreci bitirmiş haldedir" demişti.

Önceki gün de AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay “Basit düşünen bir iktidar' diyor paketi yürüten iktidarla ilgili. 'Süreci bitiren bir paket' diyor. 'Hükümet süreci fiilen bitirmiş haldedir' diyor, eşbaşkan diyor. 'Diyalog da yok süreç de yok' diyor” sözleriyle BDP’yi ve Demirtaş’ı hedef almıştı. (ANF)