Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasında yaşanan “görüş ayrılığı” krizi tatlıya bağlanmasa da şimdilik donduruldu. Başbakan Erdoğan’ın, Diyarbakır’daki tarihi görüşmeye gideceği 10 bakanlı listede Yardımcısı Bülent Arınç’ın da adı bulunuyor. En son 10 Kasım törenlerinde birlikte görüntü veren ikili İbrahim Tatlıses ve Şivan Perwer’in yapacağı ‘düet’i birlikte izleyecek.

DİYARBAKIR’A GİDİYORLAR

Radikal'den Ömer Şahin'in haberine göre; Erdoğan ve Arınç’ın bir araya gelebileceği AKP'nin Cuma günü yapılacak olan MKYK toplantısı iptal oldu.

İkili, cumartesi günü Diyarbakır’da yapılacak tarihi toplantıda birlikte görüntü verecek. Mesut Barzani beraberinde Şivan Perwer ile beraber Diyarbakır’a geliyor.

Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır’a Arınç’la beraber gideceği söyleniyor. Erdoğan ile Arınç, İbrahim Tatlıses ile Şivan Perwer’in düetini de izleyecek. İki ismin Diyarbakır’da beklenen görüşmeyi yapma olasılığı yüksek. Bülent Arınç, 37 yıldır yurt dışında olan Şivan Perwer’in Türkiye ’ye dönüşü için büyük çaba göstermiş ve Almanya’da görüşmüştü.

REVİZYON, ARINÇ’I KAPSAMAZ

Siyasi kulislerde Bülent Arınç’ın kabineden ayrılacağı dahil bir dizi senaryo konuşuluyor. AKP kurmayları ise kritik seçimler öncesi böyle bir gelişmeye ihtimal vermiyor. Arınç’ın “özgül ağırlığı”na dikkat çeken kurmaylar, “40 yıllık iki dost sorunu kendi aralarında çözer. Abdullah Bey’de krizin büyümesine fırsat vermez” görüşünde. Arınç’ın istemesi dahilinde Hükümet sözcülüğünü bir başka isme devredebileceği belirtiliyor