Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Başbakanı Hammadi El-Cibali ile ortak basın toplantısı  düzenledi.

Erdoğan, bir gazetecinin "ODTÜ'deki eyleme destek veren açıklamalar geldi. Üniversiteler bu olayla ilgili bölündü mü?" şeklindeki sorusuna şu karşılığı verdi:

"BAŞBAKAN OLARAK KARŞISINA DİKİLİRİM"

"Sizi bir konuyu tezekkür etmeye özellikle davet ediyorum. Demokrasilerde eleştirilerin olmasının en doğal hal olduğunu o programda da ifade ettim. Eleştiri hiçbir zaman gücünü şiddetten almamalıdır. Eğer eleştiri gücünü şiddetten alıyorsa onu sahiplenen kim olursa olsun bir Başbakan olarak onun karşısına dikilirim. Bu ister rektör ister akademisyen olsun.

"Bir rektör veya akademisyen elinde demir bilyeleri sapan ile polisine atan veya bir başkasına atmayı öğretmeyi gerektirmez veya bunu getirmez. Aynı şekilde okulun kampüsü içerisinde araba lastiklerini yakmayı da getirmez. Sırtlarındaki çantalarla molotof kokteyliyle birlikte orada terör estirmez.

Şimdi bir öğrenci üniversitenin kampüsünü bir terör alanına çeviriyorsa, sadece o üniversitenin mensupları değil farklı üniversitelerden oraya gelenlerle birlikte böyle bir eylemi gerçekleştiriyorlarsa hiç kimse bunu samimi bir havada protesto ve eylem olarak değerlendiremez."

 "BUNU SÖYLEYENLER O MESLEĞİ BIRAKSIN"

"Bunu söyleyen profesörler, doçentler veya şu, bu, bana göre o mesleği bıraksınlar ve o kişilere katılmak suretiyle şiddetten gücünü alan kişiler olarak devam etsinler. Üniversiteliler bu ülkeye neler katabileceğini anlatsın, yoksa sapan, demir bilye, bunlarla beraber oraya gel, öbür tarafta yastıkları yak, molotoflarla saldır, bunlara karşı güvenlik güçlerinin orada durmasından rahatsız ol. Güvenlik güçlerinin görevleri budur.

POLİSE KUTLAMA

"Ben de güvenlik güçlerinin bu görevdeki başarıları sebebiyle kutluyorum, tebrik ediyorum. Öğretmenlerimizin, akademisyenlerimizin bu tavırlarını devam ettirmeleri halinde onları da kınıyorum, kusura bakmasınlar."

'BÖCEK' KONUSU

Bir gazetecinin "Çalışma ofisinizde dinleme cihazı bulunduğunu ifade etmiştiniz. Dinlemelerin kimler tarafından hangi amaçla yapılmış olabilir, bizimle paylaşabileceğiniz bilgiler var mı?" sorusuna Erdoğan, şu yanıtı verdi:

"Böcek konusunu isterseniz devam ettirmeyin. İkiden şu anda üçe çıkmış, arta arta devam edecek herhalde. Ben sizin kadar takip edemiyorum. Mücadelemiz devam ediyor, devam edecektir. O programda derin devleti tamamen sildik, bitirdik, yok ettik iddiası içinde olmam mümkün değil. Dünyanın hiçbir ülkede derin devleti kendi bünyesinde bitirdiğine bir siyasetçi olarak inanmıyorum. Her ülkede derin devlet vardır, onlar bunu kazıyıp temizlemek gibi bir sonuca ulaşamazlar. Derin devlet bir virüs gibidir. İlk fırsatta yapmak istediğini yapmaya çalışır."