Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, Tekirdağ mitinginde Ekmeleddin İhsanoğlu’na desteğini açıklayan BBP’ye yüklendi. Erdoğan, HDP'yi de hedef aldı, bayrak siyaseti yaparak; "HDP, bu ülkenin demokratik parlamenter sistemi içerisinde dahi yer alamaz, almamalıdır," diye konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ’da düzenlenen mitingde halka seslendi.

MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN 'KEMİKLERİNİ SIZLATANLARA' KIZDI

Erdoğan’ın hedefinde ‘çatı aday’ Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vereceğini açıklayan Büyük Birlik Partisi vardı. İhsanoğlu’nun Taksim ziyareti sırasında elinde poz verdiği derginin bir sayısında Muhsin Yazıcıoğlu’na hakaret ettiğini belirten Erdoğan, “Allah aşkına bu nasıl bir karnı genişliktir, bu nasıl bir ilkesizliktir 30 Mart seçimleri öncesinde merhum Yazıcıoğlu’nun kemiklerini sızlattılar, şimdi bir kez daha onun hatırasını ayaklar altına alıyorlar. Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimin mirasını taşıyan parti, gitmiş şimdi bu adaya destek vereceğini açıklamış.” diye konuştu.

HDP'NİN PARLAMENTER SİSTEM İÇERİSİNDE YER ALMAMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ

Erdoğan, Halkların Demokratik Partisi'ni de hedefine alarak, bayrak siyaseti yaptı. Başbakan Erdoğan, HDP'nin parlamenter sistem içerisinde yer almaması gerektiğini savundu; şöyle konuştu:

"Kongrelerinde Türk bayrağını asmayı kendileri için zillet kabul eden bu parti (HDP), aslında bu ülkenin demokratik parlamenter sistemi içerisinde dahi yer alamaz, almamalıdır. Bu kadar açık söylüyorum."

Erdoğan konuşmasını "Tek vatan" söylemiyle sürdürdü. (Demokrat Haber)