Yerel seçim çalışmaları sırasında İzmir'de düzenlenen mitinge giderken Başbakan Erdoğan'a el hareketi yaptığı ileri sürülen Kamuran Bedir hakkında dava açıldı.

Akşam gazetesindeki habere göre, Başbakan Erdoğan'ın mağdur olarak yer aldığı iddianamede Bedir'e, "Başbakana hakaret" suçundan iki yıl hapis istendi.

Miting meydanına giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a el hareketi yapan Kamuran Bedir'e ilk müdahaleyi başbakanlık korumaları yapmış, gözaltına alınan Bedir daha sonra hakkında gözaltı işlemi yapılması için Alsancak Polis Merkezi'ne teslim edilmişti. İfadesi alınan Bedir, savcının talimatıyla karakolda serbest bırakıldı.

Soruşturmayı yürüten savcı, Kamuran Bedir hakkında dava açtı. Önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak olan Bedir, İzmir 7.Sulh Ceza Mahkemesi'nde 2 yıl hapis istemiyle yargılanacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da davada mağdur olarak yer alacak. 42 yaşındaki Kamuran Bedir, olaydan sonra yaptığı açıklamada hakarette bulunmadığını ileri sürmüş, bir arkadaşına işaret ettiğini iddia etmişti.