AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , İstanbul’da yapılı süren 3. Köprü ve ODTÜ arazisinden geçen otoyol çalışmaları nedeniyle ağaçların kesilmesine karşı çıkanlara tepki göstererek, “Yol uğruna her şey feda edilir. Yolun geçeceği yerde cami bile olsa yıkar, başka yerde yaparız" dedi.

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

REHİN PİLOTLAR

“Türk pilotların serbest bırakılması için çalışmaları gizli yürütmek gerekiyordu. Yapılan açıklamalar zaman zaman işimizi zorlaştırdı. İlgili tüm kurumlara hassas ve başarıları çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Lübnan, Katar devletine ayrıca şükranlarımızı sunuyorum. Pilotlarımıza, ailelerine ve THY geçmiş olsun diliyorum.

Böyle üzücü olaylar yaşanmaması için tedbirler artırıldı. Büyük devlet olmanın nimetleri olduğu kadar külfetleri de var. Külfetten korkanlar nimete kavuşamazlar.

Bu bölgede güçlü Türkiye istemeyen, bunu hazmedemeyen, içine sindiremeyen her yola başlayan odaklar var. Türkiye’nin büyümesini engellemek için içeride olduğu kadar dış odaklar da var. Türkiye’ye kasteden terörü besleyen, kollayan bu odaklara karşı da hukuk içinde çok yoğun mücadele veriyoruz. Türkiye üzerinde ameliyat yapılacak bir ülke değildir. Buna müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz.”

'HÜKÜMET İMRALI'YA İSTEDİĞİNİ GÖNDERİR'

Birileri çıkıp da 'İmralı’ya kim gider kim gitmez’ diyor. Bunun kararı hükümete aittir. İstediğini gönderir, istediğini göndermez. Kimsenin rota çizme yetkisi yoktur. Yeri gelir gönderir, yeri gelir göndermez. Herkes haddini bilecek.

'AB KENDİ RAPORUNU YAZSIN'

AB İlerleme Raporu’ndaki eleştirileri not ettik. Doğru olmayan değerlendirmeler içerse de geneli itibarıyla reform kararlığını teyit ediyor. Bu Türkiye’ye karne değildir. Hükümetimize karne verecek tek merci milletimizdir. AB’nin tek derdi Türkiye’ye ilerleme raporu mu hazırlamaktır? Siz Suriye’yle ilgili duyarsız kalamazsınız. AB katliam karşısında halen tavır alamadı. Mısır’daki darbeye darbe deme cesaretini göstermemiştir. AB’nin kendi öz eleştirisi yapmasını, kendi ilerleme raporumu yazmasını samimiyetle bekliyorum.

'CAMİYİ BİLE YIKARIZ'

Üçüncü köprü yapımına karşı çıkan birileri çıkıyor yok şu kadar ağaç kesiliyor, bu kadar ağaç kesiliyor. Biz ammeye hizmet veriyoruz, bireye değil. Ammeye, kamuya hizmet veriyoruz. Tüm insanlık bu köprüden geçecek. Dünyaya sizin gözünüz kör, haberiniz yok. Yol uğruna her şey feda edilir. Yolun geçeceği yerde cami bile olsa yıkar, başka yerde yaparız.

Birileri ön kesiyor diye biz duramayız. Kimlerin ön kestiği bellidir. Geçmişte bu işi eşkiyalar yapardı. Şimdi de modern eşkiyalar var. Kararlıyız, adımlarımızı atmaya devam edeceğiz.

HAKAN FİDAN'LA İLGİLİ İDDİALAR

MİT Müsteşarımızla uğraşıyorlar. Biz memnun olduğumuz bürokratımıza sonuna kadar sahip çıkarız. Onun icazetini de birilerinden almayız. TSK'yla da uğraşanlar var. Genelkurmay Başkanı ilgilenmiyor diyorlar, ilgilenmediğini nereden biliyoruz. Her hafta tüm durumları görüşür, atılması gereken adımları atarız. Kimse TSK'yı zan altına alma gayretine girmesin, buna hakları yok. (Radikal)