Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayram namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, daha önceki bir konuşmasındaki vurgusunu yineleyerek, Irak ve Suriye'de katliamlar yapan ve insanlık suçu işleyen Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile IŞİD'e karşı mücadelede etkin rol oynayan PKK'yi aynı kefeye koyarak, "IŞİD neyse bizim için PKK odur," dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

"IŞİD'LE PKK'Yİ AYRI DEĞERLENDİRMEK YANLIŞ"

"Özellikle PKK terörünün içinde olanlar da bu durumu kullanmaya çalışıyor. IŞİD neyse bizim için PKK odur. Bunları ayrı değerlendirmek yanlıştır. Karşı düşmanı teşhiste yanlışlık yapılırsa zaferi olumsuz etkiler. Bunu baştan sağlam yapmak ve doğru teşhisle birlikte burada atılacak adımları atmak önem araz ediyor. Bu adımları dostlarımızla paylaştık. Başta TSK olmak üzere MİT olmak üzere bu işin üzerinde önemle duruyorlar."

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ ENGELLEMEK İSTEYEN BEDELİNİ AĞIR ÖDER"

"Bizim için çözüm süreci bozuldu diye bir şey yoktur. Çözüm sürecini engellemek isteyenler bunun bedelini ağır öderler. Kobani sizin için önemli de doğu anadolu bölgesi önemli değil mi? Kendi vatandaşını dağa kaçıran bunlar değil mi? Cumhurbaşkanı olarak bunları konuşma hakkım var ve konuşacağım bunları dile getirmek lazım. Dağa gidenleri ben tek başına bırakamam. Siz yatırımları engelleyeceksiniz, yakacaksınız yıkacaksınız. Biz yaktıklarını ısrarla yeniden yapıyoruz. Hakkari’de havalimanını hala bitiremiyoruz bunlar yüzünden. Bir müteahhit geliyor onu tehdit ediyorlar. Kobani’yi savunuyorlar da bu ülkenin doğusunu neden savunmuyorlar. HDP’li vekilller neden konuşmuyor?"