Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkmenistan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'çözüm süreci'ne ilişkin olumsuz mesajlar vererek, sürecin İmralı ile ilgisinin olmadığını savundu. HDP'yi de "ölümlerin sorumlusu" diyerek hedef gösteren Erdoğan, "11 yıllık Başbakanlık dönemimde neyiniz eksikti" diye sordu.

Erdoğan, "Çözüm süreci ne aşamada; bundan sonra nasıl adımlar atılacak" şeklindeki soruya yanıt verirken, ne tür adımlar atılacağına ilişkin bilgi vermedi.

'İMRALI İLE İLGİSİ YOK'

'Çözüm süreci' için, "İmralı'yla, şurayla burayla alakası yok" diyen Erdoğan, sürecin 'Milli Birlik ve Kardeşlik' adını verdikleri projenin devamı olduğunu savundu.

Erdoğan, süreç için, "İmralı'yla, şurayla burayla alakası yoktur. Hükümetimizin ülkemizde bölücü terör örgütüne karşı halkımızı nasıl rahatlatabiliriz, nasıl huzur ortamına kavuşturabiliriz; buna yönelik attığı adımlardır" dedi.

HDP'Yİ HEDEF GÖSTERDİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Çözüm süreci İmralı’da başladı, İmralı’da biter" şeklindeki açıklamasına da yanıt veren Erdoğan, HDP'yi ölümlerin sorumlusu olarak işaret ederek hedef göstermeye devam etti: "Bir defa bunlar, sürecin içinde ya da yanında olmadı ki, bu ifadeleri kullananlar... Kalkar da tamamıyla etnik bir yaklaşım içerisinde vatandaşı sokağa davet ederseniz ve sokakta da 40 kişinin ölümüne neden olursanız; senin zaten 'çözüm' diye derdin olmaz. Olmadığı da ortaya çıktı. Bunların barış, özgürlük derdi yok. Molotof vermek suretiyle vatandaşın camını penceresini indiren, araç yakanlar; evleri, dükkanları işaretleyenlerin barıştan, özgürlükten bahsetme hakkı yok."

Erdoğan ayrıca, "11 yıllık Başbakanlık dönemimde neyiniz eksikti" diye sordu.

'HALEP KOBANE'DEN ÖNEMLİ'

Ortadoğu'daki gelişmelerle ilgili soruları da yanıtlarken Erdoğan, "Şunu özellikle belirteyim; Halep ile ilgili hassasiyetimiz Kobane'den daha fazladır. Halep önemli bir şehir" ifadelerini kullandı. (ANF)