Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin grup toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, bedelli askerlik konusuna değindi ve "Bedelli askerlik yok dedikodusu var" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle: 

'KILIÇDAROĞLU'NA: SENİN KILAVUZUN KARGA, KARGAYA DA HAKARET OLMASIN AMA…'

2023 yılına kadar hızlı tren hattını 12 bin kilometreye çıkarmayı düşünüyoruz. İstanbul Boğazı'nı Marmaray ve Avrasya Tüneli ile denizin altından ilk defa, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile 3. kez birleştirdik. Uyuyan yan gelip yatan bir Türkiye yok. Çalışan gayret eden, muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmayı arzu eden bir Türkiye var. Anamuhalefetin başındaki zat (CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu) konuşuyor. 7 milyon işsiz varmış. Başbakanımız (Binali Yıldırım) cevap verdi gerçi ama senin kılavuzun karga, kargaya da hakaret olmasın ama.

'SAVUNMA SANAYİİNDE İHRACATA BAŞLAYACAĞIZ, BUNDAN RAHATSIZLAR'

Ekonomide ülkemizi 3 kat büyüterek güçlü Türkiye yuolunda büyük adımlar attık. Geldiğimizde IMF'ye 23.5 milyar dolar borcumuz vardı. Ekonomi alanında IMF ile olan bu ilişkiyi kestik attık. Merkez Bankası'nda 27.5 milyar dolar döviz rezervimiz vardı. Şimdi 106-107 milyar dolar. yatırımlara ayrılan kaynağı 70 milyar liradan 700 milyar liranın üzerine çıkardık. Ama anamuhalefet bundan rahatsız. Savunma sanayiinde kendi silahlarını üretip ihracata başlayacaksınız, bundan rahatsızlar.

'ONLARI YAKALAYACAĞIZ, O GÜÇ BİZDE'

Demokrasiye sahip çıkarak kirli pazarlıklarla iktidar hayali kuranları sandığa gömdük. Darbeciler, 15 Temmuz'da başarısızlığa uğratıldı. Hizmetten başka hiçbir hedefimiz gayemiz olmadı, olmayacak. Karşımızda ciddi bir muhalefet olmadığı için hep kendimizle yarıştık. Felaket tellallarının çabalarına rağmen güzel gelişmelerin haberlerini almaya devam ediyoruz. Bu yılı ilk çeyreğinde büyüme oranımız yüzde 5 olarak gerçekleşti. Bu vatansever halkımız için mutluluk vesilesi ama aksi olan için tam aksi. Bu 2.4 olan AB ortalamasının 2 katından bile fazladır. G20 ülkeleri arasında Çin ve Hindistan'ın ardından üçüncü sırada bulunuyoruz. Aramızda da çok fazla fark yok, onları da yakalayacağız. O güç bizde var. 

'BU GEZİCİLER DEĞİL Mİ, 10-12 AĞACI TAŞIRKEN İSYAN EDEN'

Zahirde elit, hakikatta lümpen olan bu çevreler, ellerindeki tüm imkanları bizi karalamak için seferber ettiler. Yol, hastane, okul, hangi hizmeti yapmaya kalktıysak hemen karşımıza dikildiler. Birdenbire çevre hassasiyetleri kabardı. Zannedersiniz ki çevreci. Biz milyonlarca ağaç dikiyoruz. Bunlar çevre karşıtı. Bu geziciler değil mi 10-12 tane ağacı bir yerden başka bir yere taşırken isyan eden. Bunlarda ağaç taşıma kültürü de yok. Bunlar beceriksiz. Batı'da bakıyorsun devasa ağaçları bir yerden bir yere nakledebiliyorlar. Hatta bu işin ihracatını yapanlar böyle yapıyor. Hem besliyor, hem yetiştiriyor sonra ihracatını yapıyor. İşte bunlar anlamaz, bunlar başka yerde geziyor. 

'İSTİKLAL'DE İSTİKBALİMİZ İÇİN YÜRÜMÜYORLAR'

Bunlar böyle Gezici. Dördüncü yılı da kutlasalar, kırkıncı yılı da kutlasalar alışacaklar. Bunlar İstiklal Caddesi'nde istikbalimiz için yürümüyorlar, bölücü terör örgütünün temsilcileriyle el ele, kol kola yürüyorlar. Darbe döneminin yol açtığı haksızlıkları eğitimde düzeltmeye çalıştığımızda 'Laiklik elden gidiyor' diye ortalığı ayağa kaldırdılar. Gidip yurt dışında bizi şikayet ediyorlar. Söylemedikleri hiçbir şey kalmadı. Kendileri dışında hiç kimseye hayat hakkı tanımamak için her türlü çirkefliği yaptılar.

'KATAR TERÖRE DESTEK VERMİYOR, TÜRKİYE'YLE BİRLİKTE MÜCADELE EDİYOR'

Katar teröre destek veren değil, Türkiye'yle birlikte DEAŞ'a karşı en kararlı duruşu gösteren ülkedir.

"MHP İLE EL ELE"

Ben burada yine Başbakanımıza ve grup yönetimindeki arkadaşlara özellikle söylüyorum, iç tüzük görüşmelerini sürdürün. 
Ana muhalefet katılmamış, hayırlı olsun. Katılmasın. Yine AK Parti MHP el ele verirler, iç tüzük çalışmalarını yaparlar, milletimize kazandırırlar. Dolayısıyla süratle bunu bitirmemiz lazım.

Bu hafta sonu nasıl ki tatil yok diyorlarsa, iç tüzük çıkana kadar tatil olmamalı ve bu iş bitmeli.