İktidar ve muhalefet siyaseti iftira, hakaret, karalama, şeytanlaştırma üzerinden sürdürmeye devam ediyor…

'AKP HİZBULLAH'LA SEÇİM İŞBİRLİĞİ YAPIYOR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'yi seçimlerde Hizbullah ile işbirliği yapmakla suçladı ve şöyle devam etti: Faile meçhullerle ilgili emniyette, arşivlerinde dünya kadar bilgi var; ama bilgiyi kullanacak kişileri AKP kendisi belirliyor. Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın bir açıklaması var. 'Sümen altındaki bilgileri sümenin üstüne çıkararak pek çok faili meçhul açığa kavuşturuldu' diye. Bütün mesele o bilgileri kullanmak, gerçek sorumluları yargılamak. Ama o zaman birilerine dokunulmuş olacak. AKP'nin elinde bazı bilgiler var ki, faili meçhullerin ortaya çıkmasını istemiyor. Kendi açısından kaygıları var ki böyle yapıyorlar. (CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun, Hakikatleri Araştırma Komisyonu önerisi üzerine.) Bütün faili meçhuller ortaya çıkarılsın istiyoruz. PKK, Öcalan ne diyor bilmiyorum; ama bizim bu konuda söylediğimiz bu.

HİZBULLAH İŞBİRLİĞİ

AKP'nin Hizbullah'la işbirliği yaptığını bölgede herkes biliyor. Gidin sorun. Bütün seçimlerde bunu yaptılar. Yurttaşlar bunu söylüyor. Somut belirtisi şu: Serbest bırakıldıktan sonra imzaya gelmeyen kişiler dahi takip edilmedi, kaçtılar. Sorumlusu kim? Başbakan hesap vermeli. Başbakan, İçişleri Bakanı'na sormalı, imzaya gelmeyen insanı niye takip etmedin diye. Sormuyorsa işbirliğinin doğru olduğunu gösteriyor.

HER TALEBE SAYGILIYIZ AMA

(Hanefi Avcı, Mahmet Haberal gibi tutuklu sanıkları aday göstermeniz söz konusu mu sorusu üzerine) Her talebe saygılıyız, niye böyle bir talep geldi diye bir şey diyemeyiz ama sonuçta karar verecek olan parti organları.

ERDOĞAN: DENSİZLİKTİR, NAMERTLİKTİR

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'Hizbullah'la ittifak içindeler' iddiasına sert yanıt verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti’yi Hizbullah’la, herhangi bir terör örgütüyle ilişkilendirme gayreti içerisine girmek bir densizliktir, namertliktir. Benim partimi kimse bu tür örgütlerle ilişkilendiremez" dedi.

Başbakan Erdoğan, Ankara Spor Salonu’ndaki "Türkiye 2023’e yürüyor, Ankara AK Parti’de Buluşuyor" programının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ’AK Parti ile Hizbullah ile işbirliği yapıyor’ şeklinde bir açıklaması oldu. Buna ilişkin değerlendirmeniz nedir" sorusu üzerine, Erdoğan "Kendine göre bu tespiti Ana Muhalefet Partisi’nin Genel Başkanı eğer kullanmışsa, bu bir defa genel başkanlığın ötesinde bir yaklaşım tarzıdır ve en azından bir terbiyesizliktir. Çünkü bir iddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Ak Parti’yi Hizbulullah ile herhangi bir terör örgütüyle ilişkilendirme gayreti içerisine girmek bir densizliktir, namertliktir. Benim partimi kimse bu tür örgütlerle ilişkilendiremez. Bunu açıklamadığı sürece bu densizlik, bu namertlik onun üzerinde ve camiasında kalacaktır. Bunu bu kadar açık söylüyorum. Bu kadar ağır kullanıyorum. Benim partimi kimse bu tür örgütlerle ilişkilendiremez, böyle bir hale getiremez."