Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun idam yasasına "Evet" dediği iddiasını tekrarladı. Söz konusu iddia CHP yöneticileri tarafından yalanlanmıştı.

Erdoğan, "Artık bu ülkede hangi örgüte mensup olursa olsun, hiçbir teröriste rahat yoktur. Ya teslim olacaklar, ya bu toprakları terk edip gidecekler. Aksi halde polisimizle, korucumuzla, askerimizle birlikte bunları biz ülkeden atacağız" diye konuştu.

Erdoğan, Sarıyer'deki "Hayır" çadırına yaptığı ziyaretle ilgili konuşurken kendisine Yavuz Sultan Selim Köprüsü için yöneltilen eleştirilere "Körpünün adını Tayyip Erdoğan koymadım, ne kadar mütevazıyım görüyorsun" diye yanıt verdiğini söyledi.

Erdoğan'ınn konuşmasından satır başları şöyle:

'UTANMADAN KÜRTLERİN TEMSİLCİSİYİZ DİYORLAR'

Demokrasi içinde yapılan her mücadeleye saygım var. 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkemizin birliğine yapılan saldırıları hep beraber gördük.

Diyarbakır'da 53 Kürt kardeşimizi öldürdüler. Ölen Kürt, öldüren de onlardan. Bu reva mıdır? Benim Kürt kardeşlerimden ne istiyorsunuz? Utanmadan "Biz Kürtlerin temsilcisiyiz" diyorlar. Yalan, kız demeden, erkek demeden çocukları dağa kaçırdınız. O anneleri orada ağlattınız. Ben Türk, Kürt, Laz, Boşnak, Arab'ın 80 milyonun temsilcisiyim. Bizde bölücülük yok. Bizim derdimiz Türkiye, bunların derdi çukur.

'HAYIR ÇADIRINA GİRDİM'

Hayır çadırına girdim. Niye 'Hayır' diyorsunuz dedim. Daha çağdaş bir Türkiye'de yaşamak için dediler. Oradan da Yavuz Sultan Selim Köprüsü gözüküyor. 'Adını neden Yavuz Selim koydunuz, neden Recep Tayyip Erdoğan koymadınız' dedi. Alçak gönüllük yaptık işte, fena mı?

Osmanlı'da 18 milyon kilometre kareye hükmeden Yavuz'un ismi o köprüye konulmaz mı? Biz 'Hayır'a saygı duyuyoruz, siz de 'Evet'e saygı duyun dedim.

MARDİN'E HASTANE YAPILACAK

Şu anda her vatandaşım istediği hastaneye gidip ilacını istediği eczaneden alabiliyor. İnşallah en kısa zamanda Mardin'e şehir hastanesi yapılacak.

Bugün Mardin'de toplam yatırım bedeli 514 trilyon olan 211 projenin toplu açılış törenini yapıyoruz. Hepsinin hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Cazibe merkezleri programıyla Mardin'de 28 bin kişiye istihdam sağlayacak 4.5 katrilyonluk bir yatırım yapılacak.