Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ortadoğu'nun en güçlü ülkesinin Türkiye olduğunu savunarak, ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın Ortadoğu'daki tavrının ne olacağının önemli olduğuna vurgulayarak "Türkiye Ortadoğu'nun en güçlü ülkesidir. Bizim için Trump'ın Ortadoğu'daki tavrı ne olacak bu önemli; bazı söylemler geliyor ki, rahatsız edici" diye konuştu.

Doğu Afrika gezisi öncesi Atatürk Havalimanı'nda konuşan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Mozambik'e cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret olacak. 'FETÖ'nün oradaki faaliyetlerini de masaya yatırıp, yetkillierle görüşeceğiz. Maarif Vakfı ile birlikte 'FETÖ' ile mücadelede beklentilerimizi paylaşacağız.

"FETÖ'NÜN, BU KATİL SÜRÜSÜNÜN GİZLENME İMKANI KALMADI” 

FETÖ'nün kardeş coğrafyalarda tasfiye edilmesi için yoğun mücadele ediyoruz. Afrika ülkelerinde bu örgüte karşı net tavır her geçen gün artmaktadır. Bu katil sürüsünün artık diyalog, hizmet diyerek gizlenme şansı kalmamıştır.

"REJİM DEĞİL SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ”

Öncelikle ülkemizle alakalı açıklamaları henüz erken buluyorum. BU sürecin Parlamento aşaması çok başarılı sonuçlandı. Şimdi milletimizin referandum kararında ne verecek bunu görmemiz lazım. Milletim bu kararı onaylarsa seçim olacak. Bu da şu an için 2019. Neticeleri alalım ve bundan sonra adımları atalım. Partili cumhurbaşkanlığı süreci bu işin en farklı olan yönü olacak. Bu bir rejim değil, sistem değişikliğidir. Bu sistem değişikliği Cumhuriyetimizin kuruluşuna dayanır. İkide bir tek adam diyorlar, Cumhuriyet'in kuruluşunu bilmeyenler bunu anlamaz.

"TRUMP'IN ORTADOĞU'DAKİ TAVRI ÖNEMLİ” 

2019'da seçim yapılır ve partili cumhurbaşkanı seçilir. Artık ağırlıklı olarak Parlamento dışı bir kabine oluşturma şansı olacağı için çok önem arz ediyor.

Sayın Trump birçok açıklama yapıyor. Köprüler, demir yollarından öte Ortadoğu'yu düşünüyoruz. Trump'ın Ortadoğu'daki tavrı ne olacak? Bazı söylemler geliyor ki, açıkcası bunlar rahatsız edicidir. Toprak bütünlüğüne saygı duyulan bir Ortadoğu istiyoruz. Parçalı bir Ortadoğu'yu kabul etmemiz mümkün değil. 

Randevu ne zamana verilir şu anda bilemiyorum. Dışişleri çalışmaları yürütüyor.