Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Mayıs'ta Washington'da ABD Başkanı Donald Trump'ı ziyareti sırasında kendisine TSK'nin yaptığı hava operasyonunda hayatını kaybeden YPG'lilerin cenaze törenine katılan ABD askerlerini soracağını bildirdi. “Ne yazık ki YPG terör örgütünün paçavralarının olduğu bir konvoy içinde ABD bayraklarının dalgalanması bizleri üzmüştür” diyen Erdoğan, ABD ve YPG'lilerin ortak konvoyu hakkında “Bunları 16 Mayıs'ta da Sayın Başkan'a söyleyeceğim. Uluslararası teröre ortak olarak karşıyız, o zaman bu durum nedir diye kendilerine bunu göstereceğiz” diye konuştu.

Hindistan ziyaretinden önce Atatürk Havalimanı'nda soruları cevaplayan Erdoğan, olası bir sınır ötesi operasyona ilişkin de “Karaçok'ta ne olduysa, Sincar'da ne olduysa devam etmek durumunda kalacağız. Bir gece ansızın gelebiliriz derken bunu kast ediyorum. Biz de her an buralara gelebiliriz. Biz endişe ile yaşamaktansa onlar korkuyla yaşasınlar” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, AKP Genel Başkanı olduktan sonra kabine değişikliği olup olmayacağı yönündeki soruya da yanıt verdi. Kabine değişikliği teklifinin hükümetten gelebileceğini söyleyen Erdoğan, “Hükümetin tasarruf alanına ben cumhurbaşkanı olarak giremem. Şu anda gündemde böyle bir şey yok. Ama ileride ne olur, ne biter onu da şu anda söylemek yanlış olur. Bu notada sayın Başbakan'ın tasarrufları olur. Bu konuda görüşlerimizi paylaşma imkanımız olacaktır. Ancak bu konuda karar açıklama gibi bir anlayışım söz konusu değildir. Temenni ediyorum ki hükümetimizin alacağı sağlıklı kararlar paylaşılır ve hayırlısı olur” dedi.