Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a cumhurbaşkanı adaylığı soruldu ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Geleceğe dönük siyasi planım yok" açıklaması hatırlatıldı.

Başbakan Erdoğan ise, "Cumhurbaşkanıyla aramızda hiçbir sorun olmaz" ifadesini kullanarak, geçmişteki Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecini hatırlattı. O dönemde de beklentinin kendisinin Çankaya Köşkü'ne çıkacağı yönünde olduğunu belirten Erdoğan, "O dönemde de siz yazıyordunuz, benim adım konuşuluyordu ama ters köşeye geldiniz. Belki bu seçimde de aynısı olabilir. Yine bir ters köşe olabilir. Bizim sağımız solumuz belli olmaz. Acele etmeyin" dedi.

Erdoğan, "Cumhurbaşkanı ile aramızda anlaşmazlık olmaz, biz aramızda halledebiliriz. Ülkemizde kaosa neden olabilecek hiçbir adımı atmayız. Mayıs'taki kamptan sonra nihai kararı verebiliriz" diye konuştu.

Erdoğan, adaylık sürecine ilişkin de bilgi verdi. Bu hafta 1100 parti delegesiyle bir araya geleceğini ifade eden Erdoğan, 9-11 Mayıs tarihinde Afyonkarahisar'da toplanacak AKP istişare toplantısının ardından bu konuya ilişkin kesin açıklama yapılacağını dile getirdi.

Erdoğan, seçim sistemine ilişkin "dar ve daraltılmış bölge" çalışmalarının da sürdüğünü söyledi.