Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Önder İmam Hatipliler Derneği mezuniyet töreninde konuştu. Erdoğan, stadyumlardan arena isimlerinin kaldırılması için, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a talimat verdiğini söyledi.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’da düzenlenen törende konuşan Erdoğan, “Bugünlere kolay gelmedik. Çok cefa ettiler. Sizleri üniversitelerin kapılarından çevirdiler. Fakat sabrettik. Sabreden kimse zafere ulaşır. Tüm okullar kapatılmıştı. Fakat şimdi devran değişti. Artık isteyen istediği okula gidebiliyor mu? Rekabetçi olacaksınız. Başarılarınız bizim iftihar vesilemiz olacaktır” dedi.

"BİZLER DE ÇOK ÇİLE ÇEKTİK"

İmam hatiplerin tarihinin son yüzyılda yaşananların özeti gibi olduğunu belirten Erdoğan, “4 çocuğu imam hatip lisesinden mezun olmuş bir baba olarak bizler de çok çile çektik. Ama bunlar aşıldı. Hiçbir kazanımımız bize altın tepside sunulmadı. Bugün bulunduğumuz yere tırnaklarımızla kazıya kazıya geldik” diye konuştu.

Okulların zorla imam hatiplere dönüştürüldüğü haberlerinin yalan olduğunu savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Öğrencilerin zorla imam hatiplere kaydedildiği, okulların zorla imam hatiplere dönüştürüldüğü gibi haberler yalandır, kasıtlıdır, çarpıtmadır. Önce karşısında ben dururum. Bunları köpürtenler, kendileri baskıcı ve faşist olduğu için herkesi de öyle zannediyorlar. Bizim zorlamayla, baskıyla, toplum ve siyaset mühendisliğiyle asla işimiz olmamıştır.”

"İMAM HATİPLİLER KUTLU BİR MİRASIN TAŞIYICISI"

İmam hatip lisesi diplomasıyla üniversiteye girmediğini dile getiren Erdoğan, “Eyüp Lisesi’ne gittim oradan da mezun oldum ve üniversiteye öyle girdim. Bu imam hatip liseleri ne çileler çekti be! Ama artık bunu yapamıyorlar. İmam hatip liseli kutlu bir mirasın taşıyıcısıdır” dedi.

‘NE DEMEK ARENA?’

Daha önce stadyumlarda “arena” isminin kullanılmasının yanlış olduğu söyleyen Erdoğan, bu konuyla ilgili talimat verdiğini açıkladı. Erdoğan, “Arena değil burası stadyum. Arenalara karşıyım. Bakana da talimatı verdim ‘arena’ isimlerini stadyumlardan kaldıracağız. Ne demek arena? Bizim dilimizde böyle bir şey yok” şeklinde konuştu