Hükümete yakın gazeteler, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırısını manşetlere "Hedef Türkiye" diyerek taşımış; Kürtleri katleden IŞİD ile ona karşı mücadele yürüten YPG'yi "ortak" ilan ederek HDP'yi hedef göstermişti. Kızılay Ödül ve İftar Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da 'havuz' medyasının bugün attığı manşetleri yineledi ve "Esad rejimi, DAEŞ (IŞİD) ve bölücü örgüt aynı çizgide yürüyor," diye konuştu.

Erdoğan ilgili konuşmasında, "Suriye'nin kuzeyinde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz," dedi.

Yardım taşıdığı iddia edilen MİT TIR’larının içinden silah ve mühimmat çıkmasına ilişkin de konuşan Erdoğan, TIR'larda taşınan askeri malzemelerin "yardım" olduğunda ısrar ederek, "TIR'larımızı çevirenlerin kim olduklarını şu an herkes çok açık bir şekilde görüyor.  Bayırbucak Türkmenleri’ne giden yardımın yolunu kesenlerin kim olduklarını bugün çok daha açık bir şekilde ortada," diye konuştu.

HDP'yi de hedefine alan Erdoğan, "Eğer sizlerde haysiyet varsa Kobani’den gelenleri ülkesinde barındıranlara ‘terörist’ deme hakkını nerden alıyorsunuz?" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Türkiye’nin güney sınırında son dört yıldır yaşadıklarımız ortada. Avrupa’nın duyarsızlığı da herkesin gözü önünde batı yanımıza geldiği zaman övüyor ama hadi siz de dediğimiz zaman yok.

"Mülteci teknelerinin batmasına göz yummakla kendi ülkenizi refahınızı koruyamazsınız. Batıda çöpe dökülen yemeğin miktarı Afrika’da açları doyuracak miktardadır.

"Esad rejimi, DAEŞ (IŞİD) ve bölücü örgütün aynı çizgide yürüdüğünü görüyoruz. Suriye'nin kuzeyinde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun buna engel olacağız. Biz bölgedeki demografik yapının değiştirilmesine göz yummayacağız. Sonuna kadar bu şekilde davranacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın.

"Bu insani dramın tüm yükünü Türkiye ve komşu ülkelere yüklemenin haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Suriye’ye silah, bomba gönderenlerin bu fakir fukaraya zerre kadar bir desteği var mı? Yok. Bunun bedelini er geç ödeyecekler.

"Kobani’deki olayları bahane edenler 6-7-8 Ekim’de Türkiye’de olaylar çıkardılar ve 50 kişi hayatını kaybetti. Yine aynı şehirde olaylar yaşanıyor ve aynı çevreler Türkiye’yi karıştırmaya çalışıyor.

"Utanmadan, sıkılmadan terörist Türkiye diye cirit atanlara sesleniyorum: Sizde haysiyet varsa, şeref varsa, Kobani'den kaçanlara kucak açan ülkeye siz nasıl terörist diyorsunuz? Eğer sizlerde haysiyet varsa Kobani’den gelenleri ülkesinde barındıranlara ‘terörist’ deme hakkını nerden alıyorsunuz? Attığınız tweet’ler sizin o kapkara yüzlerinizi beyaza çıkarmayacaktır.

"Türkiye Suriye’deki özgürlük mücadelesine elbette destek veriyor. Irak’takilere elbette iyi niyetle yaklaşıyor. Ama bunu yaparken teröristlerle bir araya gelmiyor. Türkiye’yi kimse onlarla yan yana gösteremez.

"TIR'larımızı çevirenlerin kim olduklarını şu an herkes çok açık bir şekilde görüyor.  Bayırbucak Türkmenleri’ne giden yardımın yolunu kesenlerin kim olduklarını bugün çok daha açık bir şekilde ortada."