Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize'nin Güneysu ilçesinde yapımı tamamlanan ve babasının adını taşıyan Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip Lisesinin açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreninde bir konuşma yaptı.

Erdoğan buradaki konuşmasında muhalefeti hedef aldı, "Al birini vur ötekine" deyişini kullandı. Erdoğan, Kobani'deki IŞİD kuşatmasını ve Türkiye'nin 'yardım koridoru' açması için yapılan protestoları işaret ederek, "Kobani'nin Türkiye'yle ne alakası var" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından bazı kısımlar şöyle:

‘KOBANİ’NİN TÜRKİYE’YLE NE ALAKASI VAR?’

"Şimdi de 'Kobani' diyerek Türkiye'deki huzura, istikrara, güven ortamına ve kardeşliğe saldırıyorlar. Kobani ile Türkiye'nin ne alakası var, İstanbul'un ne alakası var, Ankara'nın ne alakası var? Kobani ile Siirt'in ne alakası var, Diyarbakır'ın ne alakası var, Bingöl'ün ne alakası var?

‘DAHA NE İSTİYORSUNUZ?’

"200 bin Kobani'deki Kürt kardeşimiz Türkiye'ye geldi de sığınmak istedi de içeri mi almadık 200 bin Kobani'den gelen Kürt'ü bağrına basan, onları yediren, barındıran Türkiye'nin şu anda bir devleti var. Daha ne istiyorsunuz?

‘AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE’

"Ama Suriye'ye, Irak'a girmek için tezkere müracaatında bulunan hükümete parlamentoda destek vermeyeceksin... Öbür taraftan kalkacak bir tanesi diyecek ki 'Sadece Kobani için bir tezkere hazırlayalım'. Al birini vur diğerine hiç bunların birbirinden farkı yok. İnanın bunların millet diye, bunların bayrak diye, bunların vatan diye, bunların devlet diye bir derdi yok, bunların tek derdi var karıştırmak. El vicdan derler, el insaf derler.

Türkiye yağmacıların, Vandalların çarkına kapılacak bir ülke değil. Bizim kadim bir medeniyetimiz, asırları devşirmiş bir devlet geleneğimiz var. Biz böyle nice tuzağa maruz kaldık ve o tuzakların her birini millet olarak bozmayı başardık.

Bir taraftan dağa adam kaçıracaksın, bir diğer taraftan yatırımları durdurmaya çalışacaksın, bir taraftan da diyeceksin ki 'Bunlar Kürtleri ihmal ediyor'. Kürtleri ihmal eden sizsiniz. Kürtlere ihanet eden sizsiniz. Siyasi uzantılar da bu işin içinde."

SINIRDAN ALINMADIKLARI İÇİN ÖLDÜLER



Başbakan Erdoğan'ın "200 bin Kobani'deki Kürt kardeşimiz Türkiye'ye geldi de sığınmak istedi de içeri mi almadık" sözlerine karşılık, IŞİD'in Kobani'ye saldırısının artmasıyla beraber birçok Kobanili sınırda bekletildiği için yaşamını yitirdi. IŞİD'le çatışmalarda yaralananların tedavi amacıyla Türkiye'den geçişine izin verilmemesi, sınırdakilerin kan kaybından ölmelerine neden oluyor.

Yetkililerin her gün bir gerekçe ile yaralıların geçişine engel olduğu öne sürülürken; kapıları kapatan yetkililerin, Türkiye'deki Kobani protestolarını işaret ederek, 'olayların sona ermesi' gibi konuları pazarlık konusu yaparak yaralıların tedavi edilmesini engellediği iddia ediliyor.