Başbakan bugünkü konuşmasında BDP'lileri zerdüşt ilan etti, ÖTV zamlarına karşı da sigara ve içki içmemeyi önerdi...

İşte o konuşmadan bazı bölümler:

-İnşallah irade zaafına uğramadan, Türkiye’ye yakışan bir olgunlukla bu işi tamamlarız. Milletimizin rızasıyla, uygun bir anayasaya ihtiyacımız var. Bu darbe anayasanın artık bu bedene uymadığında milletçe herkes mutabık.

-Biz kontrat gibi, mukavele gibi kavramların hepsinin sınırlayıcı ve yetersiz olduğunu düşünüyoruz.

-Geçmişte bu ülkeyi borç arar hale getirdiler, gittikleri kapılardan eli boş dönmek zorunda kaldılar. Milletin önceliğini siyasetin önceliği sayan iktidarlar geçmişte yoktu.10 yılda tarih yazan AK Parti’nin geçmişinde o karanlık dönemlerin izi yoktur. Sessiz yığınların sesi olduk. Milletimizin değişim iradesini iktidara taşımaya geldik.

-Kartvizitinde siyasetçi yazdığı halde, kapı kapı dolaşıp demokrasiyi peşkeş çekenlere bizde yer yok. AK Parti’nin siyaset kitabında istismar politikalarına yer yoktur.

BAŞÖRTÜLÜ VEKİL TARTIŞMASI
-Geçen hafta bir grup çıkıyor bir önerge sunuyor. Böyle bir derdi yok. Madem böyle bir şey yapıyorsun çık yap. Neden başörtülüleri istismar ediyorsun. Senin böyle bir derdin yok ki, dini Zerdüştlük olanın başörtüyle ne işi olabilir ki.

-Bunları geçin AK Parti'yi köşeye sıkıştıramazsınız. Millet kimin ne olduğunu iyi biliyor...

YENİ DÖNEM
-
Terörle mücadelede yeni bir dönem başladı, şartlar neyi gerektiriyorsa o yapılıyor ve yapılacak. Terör acıyı büyütmek istiyor, terörist polisime, askerime kurşun sıkıyor ve bunu kalleşçe yapıyor. O cinayet örgütü kaos istiyor, aklıselimin kaybolmasını, metanetimizi yitirmemizi istiyor ama bu büyük millet bu tuzağa evelallah düşmeyecek.

DIŞ POLİTİKA
-Dış politikada önemli adımlar attık, milletimizin belirlediği istikamette bir dış politika… Milletimizin tasvip etmediği hiç bir politikadan gidemeyiz. Türkiye'yi bulunduğu her yerde barışın ve kardeşliğin savunucusu olarak gösterdik ve bu onuru dava arkadaşlarımla paylaştık.

-Bugün yüz milyonların sesine Ortadoğu'da kulak vermelerini tavsiye ediyorum... Türkiye'nin sesine kulak tıkamak onlara bir şey kazandırmaz. Biz gizli gündemin peşinde değiliz...

‘TÜRKİYE ALAN EL DEĞİL VEREN EL’
-Bugün BM'de Türkiye konuşuluyor. AB ülgeri krizde boğulurken Türkiye'nin başarısı konuşuluyor. ABD ile stratejik işbirliğimiz artık bir model anlaşma özelliği taşıyor. Artık Türkiye rol biçilen değil rol belirleyen aktördür. Türkiye alan el değil veren eldir. Dün 70 sente muhtaç bir Türkiye idik. Bugün kasalara 300 milyon dolar bağış toplayabilen ülke haline geldik...

AVRUPA’YA  VİZE KOLAYLIĞI
-Türkiye vize konusunda sadece hakkını talep eriyor. Bu hakkı alana kadar da mücadele edeceğiz.

KIBRIS SORUNU
-Kıbrıs bizim milli davamız, başından beri kazan, kazan ilkesinin hayata geçirilmesini biz savunduk, başından beri yapıcı olan, sözlerini tutan taraf biz olduk ama sürekli işi yokuşa süren Rumlar oldu.

-Bu süreci çok yakından içinde yaşadık, 2003'ten bu yana Kofi Annan döneminde bu yana bizzat yaşadık, nasıl oyunlar oynandığını bizler yaşadık buna rağmen AB üyeliği ile ödüllendirilen yine Rumlar oldu.

-AB'ye sesleniyorum hiç rahatsız olmasınlar bu bizim hakkımız, bu sorun artık AB için bir namus meselesidir bunu böyle ele almalıdırlar.

ÖTV ZAMMI
-Biz bu ara bazı ürünlere zam yaptık. Hemen medyada birileri vekil maaşlarına zammı gündeme getiriyor. Her vekilin altına araba, diyorlar bir programda izledim. Uçak bileti, kira vs diyorlar. Bu terbiyesizliktir. Biz iktidara geldik ilk yaptığımız iş lojmanları satmaktı. Bunu neden konuşmuyorsun, benim vekillerim kirada oturuyor.

-Kardeşim sigarayı içmezsin olur biter, alkolü az tüketirsin olur biter. Ne olacak? Porshe kullanma da başka marka kullan. Fiat’a bin, Volkswagen’e bin. Böyle yaptın mı olur biter.

-Avrupa ve ABD'nin işsizlikte durumu ortada. Türkiye bilişim teknolojisinde atılımlar yapıyor. Türkiye'nin 4 bir yanı duble yol, hızlı tren ve havayolları ile örülüyor. Şimdi orta halli vatandaşımız rahat rahat uçağa biniyor. Bu kervan yoluna devam edecek. Biz sizi enflasyona ezdirmeyeceğiz.