Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez ülkelerine yaptığı geziden sonra açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Katar krizini ele alma fırsatını bulduk, diğer bölgesel sorunları değerlendirme imkanını yakaladık. Meselesinin çözümü noktasında neler yapabileceğimizi birlikte istişare ettik. Yıkmak kolay, yıkılanı yeniden inşa etmek ise çok zordur. Ziyaretimiz, güveni yeniden inşa yolunda önemli bir adım. 

'KATAR'IN TAKINDIĞI OLUMLU TAVIR TAKDİRE ŞAYAN'

Katar'ın takındığı olumlu tavır, takdire şayandır. Suudi Arabistan'daki görüşmelerde beklentilerimizi ifade ettik. Beklentimiz, İslam dünyasında birliğin beraberliğin kalıcı olması. Bu tür olaylara fırsat verilmemeli."

'MESCİD'İ AKSA'YA YÖNELİK KISITLAMALAR KABUL EDİLEMEZ'

"Mescid-i Aksaya yönelik kısıtlamalar kabul edilemez. İsrail'i, insani değerlere uymaya davet ediyorum.

İbadetlerini yapmaya gidenlere yapılan sert muamelelerde ölen ve yaralananlar oldu.

Netanyahu'nun açıklamalarının kabul edilir bir tarafı yok.

(Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in istifasına yönelik iddialar) Şu an için böyle bir karar söz konusu değil. Fakat sayın başkanın başka bir görevle devam etmek gibi bir talebi söz konusu.

'S-400 GÖRÜŞMELERİ BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAMLANDI' 

(Rusya ile S-400 görüşmeleri hakkında) Niye endişe verici olsun? Her ülke kendi güvenliği için belli tedbirleri almak zorundadır. Bu güvenlik önlemlerini nereden alırsa oradan almak zorundadır.

Amerika'yla da belli görüşmeleri de yaptık. S-400'lerle ilgili de görüşmeleri yaptık. Farklı silahlar kullanıldığında endişe vermiyor, S-400 kullanılınca endişe veriyor. Patriot kullanılınca endişe vermiyor. Biz kiminle ortak üretime girebilirsek bunu tercih ederiz. Türkiye artık güvenlik noktasındaki bütün simülasyonlarını buna göre yapıyor. Zaten görüşmeler büyük ölçüde tamamlandı.