Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ı kabul ediyor.

Reuters'e değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, resmi sonuçlar açıklandıktan sonra AK Parti'nin başına geçeceğini ifade etti.

AKPM'nin kararını da değerlendiren Erdoğan, "AKPM'nin kararı tamamen siyasi, tanımıyoruz. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılma konusundaki tutumunu yeniden gözden geçirecek." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarında satırbaşları şöyle:

YSK'nın referandumla ilgili verdiği karar nihaidir, bunun daha ilerisi yoktur, seçimin kuralı bu.

Ana muhalefetin referandumla ilgili başvurusu Danıştay tarafından reddedildi; şimdi AYM'ye gideceklerini söylediler; AYM'nin de AİHM'in de böyle bir yetkisi yok. Şu anda Türkiye'nin gündeminde bir erken seçim yok.

Bir seçim ile tekrar gündemi farklı bir yere kaydırmanın anlamı yok, Kasım 2019'a kadar işimize bakacağız, ekonomimizi güçlendireceğiz. Başbakan Yıldırım’ın kongre ile ilgili açıklaması normalde partinin kongre tarihlerinin akışının ifadesiydi; 2017 içinde kongre yapılamayacağı gibi bir şey söz konusu değil.

YSK referandumun kesin sonuçlarını açıkladıktan sonra kurucusu olduğum partime hemen dönmem söz konusu ve döneceğim. Partiye döndükten sonra (genel başkanlık konusunda) partimin yetkili kurulları ne gibi bir karar alır şu anda bunu ben söyleyemem.

Bu tür talepler parti organlarından gelir, geldikten sonra bunu değerlendirir ona göre adımlar atarız. Kabine revizyonu konusunda Başbakan ile bir müzakeremiz olmadı, bunlar hiç gündemimize dahi gelmedi.

TSK'nın Sincar ve Suriye Karaçok'ta bugün yaptığı operasyon kesinlikle peşmergelere karşı değil. Operasyondan önce ABD, Rusya ve Barzani'ye bildirim yapıldı.

Operasyonda 5-6 peşmergenin öldüğü bilgisi geldi; bu bizim için arzu edilmeyen bir konuydu; bildirime rağmen bunun olması bizi üzdü. "Bu operasyonun devamı gelecek; Sincar bizim için ikinci Kandil'dir; buna müsaade etmeyeceğiz.

Sincar'da yaklaşık 2,000 PKK'lı var; tedbirimizi almaya mecburuz, aksi takdirde orası bir tehdit oluşturacak.

Suriye'nin Esad'dan kurtulması lazım, Esad kaldığı sürece asla orada çözüm olmaz.

Artık Esad'lı mı Esad'sız mı çözüm olacak, bunu konuşamayız; bırakalım Suriye halkı kendi liderini belirlesin.

ABD ziyaretinde Trump ile ikili ilişkiler, Suriye, Irak, terörle mücadele konularını değerlendireceğiz.

Atacağımız adımlardan biri de Rıza Zarrab ile ilgili olacak; Zarrab benim vatandaşımdır ve devletlerin bir görevi de vatandaşlarının hukukunu korumaktır.

(Zarrab'ın) bir suçu varsa Türkiye'ye bildirilir ve gereği yapılır ama yoksa bazı şeyler uydurularak insanlar tutuklanırsa, vatandaşına sahip çıkamayan ülke konumuna düşersiniz. "ABD'de tutuklanan Halkbankası GMY 7 kez ABD'ye girip-çıktı; son anda tutuklanması art niyetli bazı girişimler olduğunu gösteriyor.

Bizim tespitlerimiz Halkbankası GMY'nin tutuklanmasında FETÖ ile ilgili bağlantılar olduğu yönünde. Bu konularda en azından idari noktada atılabilecek adımlar niye atılmıyor bunu başkan Trump'a soracağız."