Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen ASKON 9. Olağan Genel Kurulu'ndaki konuşmasında ilginç açıklamalarda bulundu.

Amerika'da polisin siyahileri vurmasını örnek gösteren Erdoğan, 'Polisimiz vatandaş mı öldürdü' dedi. Gezi eylemleri sırasında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ü görmeye Erdoğan, yine polisi savundu.

Yalova'da belediyenin kestiği ağaçlara da değinen Erdoğan lafı yine gezi eylemlerine getirdi ve "Nerede çevreciler, nerede o Taksim'de yürüyenler" dedi.

Konuşmasında Yavuz Bingöl'ü de savunan Erdoğan, Bingöl'ün linç edilmeye çalışıldığını savundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Gezi olayları kontrol edilmemiş olsaydı sokaklar şiddete teslim olmuş olsaydı acaba Türkiye bugün nerede olurdu? Bu sorunun Mısır’da, Ukrayna’da cevabı verildi. Mısır’da sokak olayları bahane edildi, çok kanlı bir darbe yapıldı. 18 yaşındaki Esma kurşunlanarak orada şehit edildi. Rabia denilen olay kökeni itibariyle bu ve önemli. Bu hareket bir kenara konulamaz. Dünyada da demokrasiyi savunduğunu iddia edenlerin bunlara sahip çıkmak suretiyle ne kadar anti demokratik oldukları ortaya çıkıyor. İşte Ferguson olayları. Arizona olayları. Elinde silahı yok.

POLİSİMİZ VATANDAŞI MI ÖLDÜRDÜ

Adamı yatırıyorlar yere ve kafasını yere vurup, nefessiz bırakıp öldürüyorlar. Silah yok, Molotof kokteyli yok. Burada polisimiz vatandaşı mı öldürdü, silah mı çekti. Polisi öldürecekleri anda polis kendini savunmayacak mı? Savunacakları anda paralel yargı bakıyorsunuz 8 seneye mahkum ediyor.

'NEREDESİNİZ TENCERE TAVACILAR'

Kadıköy’de başlayıp Taksim’e gelen zat 12 ağacın yeri değiştirildi, kesilmedi. Ama Yalova’dakiler kesildi. 250’yi aşkın ağaç eksildi. Neredesin sen? Nerede o çevreciler? Nerede Taksim’de yürüyenler. Neredesiniz tencere tavacılar.

Bakırköy Belediyesi’nin kestikleri ağaç değil mi? Gezi olaylarında mesele ağaç olsaydı o gün sokağa çıkanlar, yakanlar herhalde Bakırköy, Yalova, ODTÜ’nün Eymir gölü için kestiği ağaçlar için sokağa çıkardı.  O gün biri ne demişti: Mesele ağaç değil sen hâlâ anlamadın mı? Aslında herkes anladı.