Başbakan Erdoğan, Erzurum İstasyon Meydanı'nda düzenlenen "Milli İradeye Saygı Mitingi"nde konuşma yapıyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Milletimin tamamına sesleniyorum; siz bizi iktidar yaptınız ancak siz indirirsiniz. Milletten başka kimse indiremez ve biz iki güç tanırız bir Hak, iki halk. Bunun dışında güç tanımayız.

Bu sosyalist geçinenler var ya. Bunların şöyle arayın. Çoğu şimdi Bodrum'dadır. Yatlarındadırlar. Bunların çoğunu İstanbul'dan tanırım. Sözde sanatçılarını ve aydınlarını tanırım. O çığırtkanlık yapan var ya 'Mesele Gezi Parkı değil, hala anlamadın mı' diyen var ya. Bunlar yeri geldiği zaman, boğaza karşı viskiyi yudumlamasını çok iyi bilirler. Sosyalist, mosyalist geçin bunları.

Eğer sosyal adalet arıyorsanız AK Parti'dedir. Maskeler artık tek tek düşmeye başladı. Millet sabrediyor ama bunlardan da yaka silkiyor.

'POLİSE TALİMATI BEN VERDİM'
 
Orada 3-5 gün bunlar vardı. Yurtdışından döndüm, baktım hala duruyor. İçişleri Bakanı'na şunu dedim: 24 saat içinde AKM'yi temizleyeceksiniz. Meydanı temizleyeceksiniz ve anıtı temizleyeceksiniz. Arkasından da Gezi Parkı'nı temizleyeceksiniz dedim. Diyorlar ki polise talimatı kim verdi. Ben verdim, işgal kuvvetlerini mi izleyecektik. Dünya zil takıp oynasın diye bunu mu seyredecektik. Oralar temizlendi, Taksim Meydanı temizlendi. Gezi Parkı temizlendi. Şu an ağaçlar ve çiçeklerle donatıldı. Şimdi Gezi Parkı'nı benim vatandaşlarımın hepsi gezecek. Benim gençliğim, çocukluğum oralarda geçti. Oraları çok iyi bilirim ama kusura bakmasınlar, oralar belli bir grubun parkı değil tüm halkındır.

'POLİS SU DA SIKAR GAZ DA'

Sen kamu düzenini bozmaya kalkarsan polis sana su da sıkar, biber gazını da sıkar. Kimsenin kamu düzenini bozmaya hakkı yoktur. Bu ülke demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Şu şöyle demiş, bu böyle demiş. Kardeşlerim, Avrupa Parlamentosu'ndan bize saldıranlara dedim. Önce İngiltere'ye, Yunanistan'a, Almanya'ya, Yunansitan'a bakın. Onları görerek bize böyle saldırmanızı biz yemeyiz, kusura bakmayın.

'HESAP SORACAĞIZ'

İnternette nasıl tertipler kurduklarını deşifre edeceğiz. Müftü eşiyim diyen CHP'li ve bar işletmecisi çıktı. Ortalık duruldukça bunların başka tezgahları ortaya çıkacak, hukuk içerisinde bunların hepsinden hesabını soracağız.