Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu akşam Ankara'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde verilen iftar yemeğine katıldı.

Yemek sonrası bir konuşma yapan Erdoğan, yine Gezi olaylarını eleştirdi.

Polisin eylemlere sabırla karşılık verdiğini öne süren Erdoğan, "Bizim polisimiz TOMA'sıyla suyu da kullanır, yeri geldiğinde gazı da kullanır. Bu onun hukuki görevi ve vazifesidir" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"10.5 yıldır yaptığımız her reformu durdurmaya çalışan bloklar oldu. Biz bireylere haklarını teslim ederken, birileri ceberrut bir devlet anlayışını savundular.

10.5 yılda nice reformlar gerçekleştirdik. Bu reformlarla devlet zayıflamadı daha da güçlendi. Biz insanlık dışı muamelelere son verdik.

Eskiden karakollara gittiğimizde gülmeyen yüzlerle karşılaşırdık ama artık böyle karakollar yok. Artık insanlık dışı muameleye sıfır toleransın olduğu bir dönem yaşanıyor.

Bu ülkenin polisi ülkenin ne kadar sahibiyse bingölün mezrasındaki ahmet amca da o kadar sahibidir. 76 milyon bu ülkenin eşit derecede sahibidir.

Demokratik reformlarını gerçekleştiren hatalarını telafi eden bir ülkeyiz. Bu süreçte hatalar elbette olacaktır. Teşkilatta da hataların olması son derece normaldir. Önemli olan bu hatalarla yasalar çerçevesinde mücadele etmektir.

'TEŞKİLATIMIZLA GURUR DUYUYORUZ'

Bütün teşkilatın töhmet altında bulunmasını kabul edemeyiz. Biz polis teşkilatımızla gurur duyuyoruz. Türk polisini karalamak için ellerinden geleni yapanlar var.

Bu teşkilat olumsuz örneklerle kirlenmeyecek kadar pırıl pırıl bir teşkilattır. Bir kaç kötü örnek üzerinden tüm teşkilatın karalanmasına izin vermeyiz. Bunun karşısında duran da ilk biz oluruz.

Polisimizin suçla mücadelesi, çok sık olarak eleştiri konusu yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Medya ve sosyal medya yoluyla polisimizin hedef alındığına şahit oluyoruz. Bu millet polisini çok iyi tanıyor ve biliyor.

'BİZİ MİLLETİN MANŞETİ İLGİLENDİRİR'

Kimin ne dediği değil, milletin ne dediği, hissettiği önemlidir. Bizi bazı gazetelerin manşeti değil, unutmayın milletin manşeti ilgilendirir.

Bu millet tarihi boyunca güvenlik güçlerine sahip çıkmıştır.

Son iki aydır sokak eylemlerine karşı sabırla demokrratik bir tavırla karşılık verdiniz. Yeri geldi zora girdiniz. Kullandığınız yöntemler demokratik bir ülkede emniyet güçlerinin kullandığı yöntemler neyse onlardan çok daha fazla olmuştur.

Kimsenin yaralanan yüzlerce polisi gündeme getirdiği yok. Kimsenin Havai fişekli, molotoflu, hatta silahlı saldırıların üzerinde durduğu yok. Molotof suç değil mi? Suç. Yargıtay'ın aldığı karar var.

Aylardır, her türlü vandallığa, hukuksuzluğa, şiddete karşı mücadele eden sabırla tahammül eden polisimiz hedef gösteriliyor, eylemcilerin sırtı sıvazlanıyor.

Bunu yine açıkça söylüyorum. Bizim polisimiz TOMA'sıyla suyu da kullanır, yeri geldiğinde biber gazını da kullanır. Bu onun hukuki bir görevi ve vazifesidir. Polis bunu güvenliği tesis için yapar. Bakın Amerika'da bir zenci, 17 yaşındaki bir genç öldürüldü. Bize akıl verenler önce kendilerine baksınlar." (ntvmsnbc)