Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 6. Geleneksel Büyükelçiler iftarında konuştu.

Erdoğan, Türkiye’de Ethem Sarısülük ve diğer Gezi direnişçilerinin polis kurşunu ve şiddeti sonucu ölmelerini Mısır’da öldürülenlerle karşılaştırdı, şöyle konuştu:

"Türkiye'de 1-2-3-4 kişi polise şiddet uygularken ölüyor, tweetler facebooklar dünyanın altını üstüne getiriyorlar. Mısır'da 300 kişi ölüyor, 50 tanesi namazda öldürülüyor. Hadi bunu da konuşun. İkircikli olmanın anlamı yok. Bu insanlar ibadet yaparken kurşunlanarak öldürülülyor. Bizim feryadımız bunadır. Milletin iradesine saygı duymayanlara karşıdır bizim feryadımız."

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Anayasa konusuna da değinen Erdoğan, Anayasa çalışmalarında Meclis Başkanı Cemil Çiçek’i gösterdi. Çiçek’in sürecin devamı konusunda karar mercii olduğunu belirten Erdoğan, “Süreci bitirecek olan Meclis başkanımız olacaktır. O değerlendirir kararını verir. Yeni anayasayı yapalım diyoruz. Ama çıkıp Ak Parti yeni anayasanın yapılmasını engelliyor diyorlar. Biz diyoruz ki gelin şu mutabık kaldığımız 48 maddeyi hemen bir haftada çıkaralım. Hala buna evet diyemiyorlar” dedi.

FAİZ LOBİSİ VE AB'YE ÜYELİK

Faiz lobisi ve AB’ye üyelik sürecini de değerlendiren Erdoğan şunları kaydetti: “Ne yaparlarsa yapsınlar, biz kararlıyız. Faiz lobisine de destek vermeyeceğiz. Reformlarımızda en önemli destek noktalarından birisi AB olmuştur. Son zamanlarda kendi değerleriyle çelişerek Türkiye’ye çifte standart uygulamışlardır. AB’ye ihtiyacımız var, tabii ki AB’nin de bize ihtiyacı var.” (Cumhuriyet)