ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Antalya'ya geldi. Erdoğan-Obama görüşmesi saat 10.40'ta başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Obama arasındaki görüşme 1 saat sürdü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, özel uçakla saat 09.55'te Antalya Havalimanı'na indi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Antalya Valisi Muammer Türker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından karşılanan Putin’e, yerel kıyafetli iki çocuk çiçek verdi.

Vladimir Putin, geniş güvenlik önlemleri altında Rus heyetinin kaldığı Belek’teki Maxx Royal Otel’e gitmek için otomobile binerken ceketini çıkardı.

Antalya'da düzenlenen G-20 zirvesinde Obama-Erdoğan görüşmesine beklenenin üzerinde sayıda yetkili katıldı.

Erdoğan ve Obama, el sıkışarak fotoğraf çektirdikten sonra görüşmeye geçti.

ORTAK AÇIKLAMA YAPILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Obama arasındaki görüşme 1 saat sürdü.

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da görüşmeye katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama görüşmenin ardından ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada her iki lider de özellikle Paris saldırısına ilişkin mesajlar verdi.

Erdoğan, ''Koalisyon güçleri olarak terörizme karşı bundan sonra atacağımız adımları değerlendirdik. Kolektif bir terörizm anlayışıyla karşı karşıyayız. Teröre karşı keskin ifadelerle tavır alacağız. Terör eylemi tüm insanlığa karşıdır. Suriye'de DAİŞ'le mücadeleyi de ele aldık'' dedi.

Görüşmede Suriye'de IŞİD'le mücadele ve Viyana'da dün kabul edilen anlaşma üzerinde durulduğu belirtildi.