Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Samsun'da İl Kongresi öncesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'ye kaçtılar yine kovaladık. Fırat Kalkanı Harekatı ile kovaladık. Afrin'de kovaladık. Artık metal yorgunluğu yok. Afrin ile beraber şimdi diriliş hareketi yeniden başladı" dedi.

YİNE İNGİLİZCE KONUŞTU: "NO, NO, NO, NO"

Sağanak yağmur içinde halka seslenen Erdoğan, 'Ve rahmet geldi, işte görüyorsunuz' dedi. Bu sözlere meydandaki bazı partililer 'Sen getirdin Reis' diye haykırdı. Erdoğan bu sözlere 'No, no, no, no' diye karşılık verdi.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

SAMSUN’A İKİNCİ ÜNİVERSİTE

Samsun’a bugüne kadar 22 katrilyon yatırım yaptık. Çünkü kurtuluşun şehrine bu yakışır. Samsun’a ikinci devlet üniversitesini açıyoruz. Samsun Üniversitesi’nin kuruluşuyla ilgili karar önceki gün YÖK’te alındı. Diğer aşamaları süratle geçerek kanun olarak meclisimizden çıkacak.

‘GÖZÜMÜZ KİMSEYİ GÖRMEZ’

Dostlarımızın sayısını artırmak isteriz. Ancak birileri ısrarla gelip gırtlağımıza bıçak dayarcasına işler karıştırmaya çalışırsa kimseyi gözümüz görmez. Bize husumet besleyenlere haddini bildirmek vazifemizdir. Türkiye’nin sınırında bir terör koridoru kurulurken başımız ağrımasın diye bu gerçeğe sırtımızı dönemeyiz.

‘O GENÇLERE OKUMA HAKKI VERMEYECEĞİZ’

İstanbul’da bir üniversitede (Boğaziçi Üniversitesi), adını söylemeyeyim zaten anlarsınız. Çıktılar orada imanlı, milli, yerli gençlik Afrin’le ilgili lokum dağıtıyor. Bu gençlik orada lokum dağıtırken o komünist, vatan haini gençler onların bu masalarını dağıtmaya yelteniyorlar. Bunlar terörist gençler. Bu terörist gençlerle her türlü çalışmayı yapıyoruz, onu söyleyeyim. Onların eşgallerini belirlemek suretiyle bu üniversitede okuma hakkını vermeyeceğiz. Üniversite terörist gençlik yetiştirmez.