Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Saray'ında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, görüşmesi sona erdi.

Görüşme hakkında bilgi verilmedi.

Melih Gökçek'in istifası gündemde konuşuluyordu.

Cumhurbaşkan Erdoğan'ın istifasını istediği kişiler arasında,  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Şahan, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan var.

ERDOĞAN’DAN GÖKÇEK AÇIKLAMASI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifa iddialarıyla ilgili olarak, “Şu an böyle bir şey yok. Olmayacağı anlamına gelmez” dedi.

AKP’DEN GÖKÇEK AÇIKLAMASI

AKP Sözcüsü Mahir Ünal da bugün yaptığı açıklamada, '' Şu belediye başkanından istifa istendi ya da bu belediye başkanının istifası istendi şeklindeki açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu iddialar söz konusu değildir. Biz bütün belediyelerimizle ilgili değerlendirmelerimizi de yapıyoruz'' demişti. 

SELVİ: MAKUL SÜREDE İSTİFA EDECEK

Öte yandan Gökçek-Erdoğan görüşmesi sürerken  hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CNN Türk canlı yayınında "İstifa süreci başladı. Erdoğan'ın Gökçek'le görüşerek birlikte yol almaları çok önemli bir durum. Bu görüşmeden sonra Gökçek'in makul sürede istifa edeceğini düşünüyorum" yorumunda bulundu.

NE OLMUŞTU?

Kadir Topbaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Mehmet Keleş'in de Düzce Belediye Başkanlığı'ndan istifasının ardından AK Partili belediye başkanlarında köklü bir değişiklik yapılacağı gündeme geldi.

Bu değişikliklerden en çok konuşulan ise Melih Gökçek'in koltuğunu bırakma ihtimali oldu ve Erdoğan'ın Gökçek de dahil olmak üzere 6 belediye başkanının istifası istendiği öne sürüldü.

Ancak, hükümet tarafından bu iddialar yalanlanırken Erdoğan şu açıklamayı yapmıştı:

"Partimizin, herhangi bir birim, partimizin belediye başkanları olur, il başkanları olur vesaire… Bu süreç içerisinde bu tür gelişmeler olur. Ama şu anda böyle bir şey önümüzde yok. Ama bundan sonra da olmayacağı anlamına kesinlikle gelmez. Çünkü bir değişimi dönüşümü biz seçime kadar yaşıyoruz, yaşayacağız ve o metal yorgunluğu dediğim konu, tüm bunları kapsayan bir konuydu."