Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisini rabia işareti için eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı.

Erdoğan, “Rabiamızı Kılıçdaroğlu gibiler bilmiyor, anlamaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle: 

"RABİAMIZI KILIÇDAROĞLU GİBİLER BİLMİYOR"

Kılıçdaroğlu’nu rabia işareti üzerinden eleştiren Erdoğan, Mart 2019 seçimlerine de değindi. Erdoğan, “İki önemli seçim var. Buna şimdiden hazırlanacağız. Ama benim size ayrı bir teşekkürüm var. Siz Suriye'den gelen kardeşlerinize Ensar oldunuz. Oralardan kovulanlara, topraklarını terk edenlere siz Mekke Medine arasındakiler gibi Ensar oldunuz. Sizler inşallah bundan sonra da Ensar olma görevini biz Müslümanlara yakışır şekilde yapacaksınız” dedi. Erdoğan, “Rabiamızı Kılıçdaroğlu gibiler bilmiyor, anlamaz. Kandil atıkları da bilmez. Biz tek milletiz, tek bayrağız, tek vatan, tek devlet.” 

Akçakale, duruşu ile tam bir ensar olma özelliğini ortaya koydu. Siz Suriyeli muhacirlere ensar oldunuz, onlara gönlünüzü açtınız. Akçakale'nin nüfusundan fazla burada Suriyeli muhacirlerin olduğunu biliyorum. Siz yılgınlık göstermediniz. Gönlünüzü açtınız. Şu ana kadar açtığımız harcamalar 30 milyarı buldu. Veren el, alan elden hayırlıdır. Biz sizi seviyoruz.

"ASLA MÜSADE ETMEYECEĞİZ"

Biz bölücü olmayacağız, Arapmış, Kürtmüş, Türkmüş bu ayrımı yapmayacağız, 80 milyonu kucaklayacağız.

Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Bizim Rabiamız var mı? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Şimdi bak ayırım yok diyoruz. Niye? Çünkü biz Allah'ın hükmü ile sizi kabileler halinde yarattık gereğince biz kabileler halinde ayrıyız ama hiçbirinin üstünlüğü yok. Şu bayrağımızın dışında bir şey tanımıyoruz. Üç; bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

Bu vatanı bölmek isteyenlere oraları dar ederiz, mezar ederiz. İşte Kandil, işte Tendürek, işte Bestler Deresi. Buralarda mücadeleler ortada.

Dört; tek devlet. Hüküm ortada. Kesinlikle Allah yolunda öldürülenlere öldürüler demyin. Bitti Ve onlar bizimle beraber. Ve şehadet makamalrın en yükseği. Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet yok. Paralel devletmiş tanımıyoruz. Ve terör devleti buna müsaade etmedik. Gereği neyse yaparız. Güneyimizde Suriye'nin kuzeyinde PYD bir gayretin içinde.

Bak Akçakale'den sesleniyorum; Yanınızda kim olursa olsun bilesiniz ki Türkiye silahlı kuvvetleri ile Kuzey Suriye'de bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyecektir. Bunu biz Amerika'ya da diğer ülkelere de söyledik. Fırsat vermeyin verirseniz farklı olur. Sizler terör ile anılırsınız."