Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  AKP Hatay il Kongresi’nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kosova’daki MİT operasyonuna değinen Erdoğan, “Kosova’daki son operasyon ne ilktir ne de son olacaktır. Kosova cumhurbaşkanına teşekkür ediyorum. Kosova Başbakanı’na da yazıklar olsun diyorum. Zira FETÖ’nün bu mensuplarını bize veren istihbaratçıları, içişleri bakanını görevden almak tarihi bir hatadır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Cumhur ittifakıyla beraber ülkemiz yeni bir dönemin içine giriyor. Zira inananlar ancak kardeştir. Bu kardeşliğimizi de cumhur ittifakıyla ispatlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Afrin’den gelen tehditler tahammül edilemez duruma gelince 20 Ocak cumartesi günü “bir gece ansızın gelebiliriz” dedik ve geldik.

Şu an itibariyle etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 3844. Ordumuz fırtına gibi Afrin’e girdi. Öcü gibi gösterilen teröristleri böcek gibi ezdi geçti. Ne kadar yıkılmaz denilen tahkimat varsa hepsini yerle yeksan ederek 18 Mart’ta şehir merkezini ele geçirdi. Şimdi Tel Rıfat ve diğer bölgeler teröristlerden temizleniyor. Kaçabilenler kaçtı kaçamayanlar da yok olup gidiyor. Terör örgütü kuyruk acısıyla içeride ses vermeye çalışıyor ufak tefek eylemlerle. Her teröristin teslim olmak dışında tek bir eylem şansı vardır. Çünkü eylem yapan hiçbir teröristin peşini bırakmadık. Hepsini de kısa sürede bulduk imha ettik, ediyoruz.

Bu katiller sürüsünü artık tarihin çöp sepetine atacağız. Bu kiralık katiller çetesinin sonu da tıpkı bir asır önce yine sırtlarını bir takım güçlere dayayıp nice canlar yakanlardan farklı olmayacaktır.

AKP-MHP İTTİFAKI

İşte şimdi bir hareketin içine girdik. Nedir o? Cumhur ittifakı. Cumhur ittifakıyla beraber ülkemiz yeni bir dönemin içine giriyor. Zira inananlar ancak kardeştir. Bu kardeşliğimizi de cumhur ittifakıyla ispatlamış olacağız.

KOSOVA’DAKİ MİT OPERASYONU

PYD’nin faaliyet sahasına baktığımızda her yerde ideolojik saplantısı olan kesimlerle irtibatları olduğunu görüyoruz. Aynı şekilde FETÖ. Bölücü teröristleri nasıl bulup imha ediyorsak FETÖ’cüleri de işte bak Kosova’dan paketledi istihbaratımız, aldı Türkiye’ye getirdi.

Kosova’daki son operasyon ne ilktir ne de son olacaktır. Kosova cumhurbaşkanına teşekkür ediyorum. Kosova Başbakanı’na da yazıklar olsun diyorum. Zira FETÖ’nün bu mensuplarını bize veren istihbaratçıları, içişleri bakanını görevden almak tarihi bir hatadır.

Kosova'yı ABD’den sonra ikinci sırada kabul eden ülke Türkiye. Sen Türkiye’ye karşı bunu nasıl yaparsın? Ben inanıyorum ki Kosovalı kardeşlerim Kosova başbakanının attığı bu adımı asla kabul etmiyor. İyi bilirim Kosovalıları.