Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, IŞİD'in elinden 101 gün sonra serbest kalan 46 Musul Konsolosluğu personeliyle bir araya geldi. MİT’e, Genelkurmay Başkanlığına ve Emniyet teşkilatına teşekkürlerini dile getiren Erdoğan, "Hepsi beraber birlikte bir hazırlığın içinde olduk ve bu çalışma birlikte yürüdü. Et ve tırnak gibiydik ayıramazdık. Konuştuklarımız konuşacaklarımız bir de tabi konuşamayacaklarımız var" dedi. ABD ve İngiliz vatandaşlarının IŞİD tarafından vahşice öldürülüşlerini örnek gösteren Erdoğan, "Koalisyon tekliflerine hemen evet diyemezdik" dedi.

Personele hitap eden Erdoğan'ın konuşmalarından satırbaşları şöyle:

"ABD'LİLERİN BAŞINA GELENİ DUYDUNUZ DEĞİL Mİ?"

"Orada bir kardeşimizin burnunun  kanaması bizi kahrederdi. Şu anda ABD’lilerin İngilizlerin başına gelenleri gördünüz duydunuz değil mi. Allah korusun biz böyle bir şeyi yaşamak istemezdik."

'KONUŞAMAYACAKLARIMIZ VAR'

"MİT’e, Genelkurmay Başkanlığımıza, Emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Hepsi beraber birlikte bir hazırlığın içinde olduk ve bu çalışma birlikte yürüdü. Et ve tırnak gibiydik ayıramazdık. Konuştuklarımız konuşacaklarımız bir de tabi konuşamayacaklarımız var.

Çünkü devlet yönetmek bakkal işletmeye benzemez. Bu hassasiyetleri korumak zorundasınız korumazsanız farklı faturaları gelir.  Umudumuzu hiçbir zaman yitirmedik. Bu umudu koruduğumuz için başarısız olmayı hiç düşünmedik."

'KOALİSYON TEKLİFLERİNE HEMEN EVET DİYEMEZDİK'

Koalisyon tekliflerine hemen evet diyemezdik. Çünkü bizim 49 canımız var. Bunların can güvenliğini halletmeden biz adım atamayız dedik. Personelimizin can güvenliğini düşünerek adımlarımızı attık.

‘İSTİSMARA FIRSAT VERMEDİK’

102 gün aradan sonra son derece isabetli bir yaklaşımla kamuoyu gündeminden uzak tutma çabası içinde olduysak.

Bu istismara açık olan konuyu koruma altına aldık ve istismarına pek fırsat vermedik.

‘TEDBİRLİ VE TEMKİNLİ OLMANIN NETİCESİ'

İçeride ve dışarıda bazı siyasetçiler bilerek ya da durumunu nezaketini bilmeden oldukça sorumsuz tavırlar sergilediler.

Biz personelimizin güvenliğini düşünerek sükutu tercih ederken durumumun hassasiyetinden rant sağlama gayreti içinde olanlar oldu.

Nihayetinde bugün tedbirli ve temkinli olmanın neticesini hamdolsun aldık.

O duygulu anlarınızı ekranda izledik ve biz de duygulandık, milletçe duygulandık.