Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan,  AKP'nin 16'ncı kuruluş yıl dönümü etkinliklerinde konuştu.

Erdoğan 2019 seçimlerine ilişkin mesajlar verdi. 

"Türkiye, yürütme gücünün cumhurbaşkanında olduğu, yasamanın Meclis'te olduğu, yargının bağımsız olduğu bir döneme geçti" ifadelerini kullanan Erdoğan "Son 4 yılda iyice yoğunlaşan terör saldırılarına rağmen tarihi bir mücadele veriyoruz. Bu mücadeleden hep birlikte galip çıkacağımıza inanıyorum. Hiç kimse kerameti kendinde görmesin" dedi. 

Erdoğan, daha önce 'metal yorgunluğu' nitelemesiyle ifade ettiği 'parti içi değişim' mesajını bu kez "Madem başarının çıtası değişti bizim de bu değişimi hayata geçirmemiz lazım. Her kongrede teşkilatlarımızı bunların altındaki kurullarımızı belli oranlarda değişitirmek sureti ile yola devam ettik. Ancak bu kez çok köklü bir değişime ihtiyacımız var" sözleriyle yineledi.

"Bütün bunlar bir tasfiye harekatı değil" ifadesini kullanan Erdoğan "AK Parti çatısı altında çalışmak için hiçbir ünvana gerek yoktur" diye konuştu. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

AK Parti tüm hanelerde, tüm şehirlerde hizmeti olan bir partidir. Az önce sayın Başbakan söyledi; 11 milyon üyemiz var. Şimdi 11 milyon üyemize sesleniyorum. 2019'un Martında, 2019'u Kasım'ında bunu iki ile çarpmaya hazır mıyız? Bunu çarpınca bilesiniz ki devran farklı dönecek.

Mart 2019'da farklı gelişecektir. Eğitimde neler yaptık; 2 bin 70 derslik yaptık. 561 bin öğretmen atadık. 108 yeni üniversite açtık. Biz geldiğimizde gençler 45 liracık alıyordu şimdi 425 lira. Herhalde sayın Başbakanımız artıracaktır. 1870 yeni spor tesisi açıldı. 27 şehrimize 30 büyük stadyum yapıyoruz.

3480 yeni hastane inşaa ettik, 500 bin yeni sağlık çalışanı istihdam ettik. Yeter mi yetmez! Yeni tıp fakülteleri kurararak doktorlarımızı artıralım. Hastanelerimizi modern cihazlarla destekledik. Isparta'da şehir hastanedi kurduk. Oradaki hastalarımızın duaları bize yetecek. Yozgat aynı şekilde bitti. 4 tane şehir hastanesi yapıldı. Şehir hastaneleri 30'u bulacak. 19 bin 100 km bölünmüş yol yaptık. Yahu patika yollardan gidiyorduk. Otoyollara geçtik bunlar durup dururken olmadı.

Tarımda hükümetlerimiz döneminde verdiğimiz destek 100 milyar lirayı geçti. Şu anda tarımsal hasılada Avrupa'da bir numarayız, bir numara. Daha iyi olacağız. Bakın çok enteransandır; garip gureba ülkelere yardımda Amerika bir numara, biz iki numarayız! Veren el alan elden hayırlıdır. Şu an 720 bin engelli kardeşimize destek veriyoruz. Devletin el uzatmadığı kimsenin kalmamasını hedeliyoruz. Geçmiş dönemlerde ihmal edilimiş ne kadar sorun varsa çözdük, çözmeye devam edeceğiz.

Türkiye, yürütme gücünün cumhurbaşkanında olduğu, yasamanın Meclis'te olduğu, yargının bağımsız olduğu bir döneme geçti. 

Son 4 yılda iyice yoğunlaşan terör saldırılarına rağmen tarihi bir mücadele veriyoruz. Bu mücadeleden hep birlikte galip çıkacağımıza inanıyorum. Hiç kimse kerameti kendinde görmesin. Başarılarımızın ardında milletimiz ile kurduğumuz başarılı bir ilişki var. Bu vesile ile 15 Temmuz şehidimiz Erol Olçok kardeşimizin şarkısını hatırlatmak istiyorum; Aynı yoldan geçmişiz biz, aynı sudan içmişiz biz. Yazımız bir kışımız bir, aynı sudan içmişiz biz. Bizler aynı bağın gülüyüz.

Almanya'nın Focus dergisine Türkiye'yi şikayet etmek suretiyle iktidar olamazsın. Sözde Adalet Yürüyüşü yaparken yanına teröristleri alırsan bu millet sana destek vermez. Çok da enteresanı bu milletin kadr-i kıymetini bilmeyen iktidarı bulamaz. Bizim bu Rabiamıza terör işareti diyecek kadar zavallı olanlar iktidar yüzü göremez.

Az önce Grup Tillo ne güzel anlatt;. Biz 80 milyon tek milletiz. İki; tek bayrak bayrağımızın rengi şehidimizin kanının rengidir. Üç; 780 bin km kare ile tek vatan dedik öyle yola koyulduk. İşte bunun için ne diyoruz "Durmak yok ..." Ve dört; tek devlet. Bizim Türkiye Cumhuriyeti'nden başka devletimiz yok.

Siyasette her türlü rekabete açığız. Madem başarının çıtası değişti bizim de bu değişimi hayata geçirmemiz lazım. Her kongrede teşkilatlarımızı bunların altındaki kurullarımızı belli oranlarda değişitirmek sureti ile yola devam ettik. Ancak bu kez çok köklü bir değişime ihtiyacımız var.

Yeni bir süreç.. Bütün bunlar bir tasfiye harekatı değil. AK Parti çatısı altında çalışmak için hiçbir ünvana gerek yoktur. Teşkilatlarımızındaki değişim ihtiyacını dile getirmemizin sebebi 2019 seçimleridir. FETÖ başta olmak üzere terör ile iltisaklı olan kişileri partimizden uzak tutmalıyız.