Fethullah Gülen Grbu’nun düzenlediği 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP hariç bütün muhalefet partilerinin liderlerini saraya davet etmişti.

Görüşmenin detayları ise yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Gazeteci Yazar Erdoğan Aydın İMC TV'de Gündem Siyaset Programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP sorusuna verdiği cevabı aktardı.

Programda bir milletvekili ve bir milletvekili danışmanından aldığı bilgiyi aktaran Erdoğan Aydın, "Bana gelen bilgi, Saray'da yapılan görüşmede Kılıçdaroğlu HDP'nin görüşmede olmamasının çok büyük bir eksiklik olduğunu belirtmiş, Cumhurbaşkanı aynı netlikle olmamak kaydıyla "Bundan sonraki görüşmemizde bu sorunu gidereceğiz" diyen bir yanıt verdiği doğrultusunda" dedi.

Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in haberine göre ise, Kılıçdaroğlu’nun HDP’lilerin toplantıya davet edilmemesine ilişkin imzalanan ortak bildiriyi de anımsatarak yaptığı eleştiriyle ilgili Erdoğan, HDP’li Meclis İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder’in, darbe girişiminin ardından STK’ların ziyareti sırasında “Sayın Öcalan” ifadesini kullanması ve aynı görüşmede hükümeti ve Erdoğan’ı suçlayan sözleri nedeniyle davet etmediğini söyledi.

(Kaynak: Cumhuriyet)