Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'daki temaslarının ardından yurda dönüşte, Esenboğa Havalimanı'nda düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Erdoğan, bir soru üzerine Barış ve Demokrasi Partili (BDP) Pervin Buldan'ın yaptığı "Başbakan istediği kadar açıklama yapsın, İmralı'ya gidecek heyet eş başkanlarımızdan oluşmalı" açıklamasına değindi.

BDP'nin İmralı'ya gidecek heyet konusunda karar verme yetkisi olmadığını söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kimin gidip gitmeyeceğine kendilerinin karar verme yetkisi yok. Bu konuda Adelet Bakanlığı kime izin verirse ancak adaya (İmralı) onlar gidebilir.

Şu anda gitme şansına sahip olan sadece ailesidir. O konuda onlara her türlü desteği veriyoruz. Onun dışında gidecek olanlar, Adalet Bakanlığı'nın iznine tabidir.

Kimin gidip gitmeyeceği konusunda hassasiyetimiz vardır. Çünkü bir çözüm sürecini başlatmış bulunuyoruz.

Bu çözüm sürecine; söylemleriyle, fiilleriyle gölge düşürecek olanlarla kaybedecek vaktimiz yok."

BULDAN: İMRALI'YA EŞBAŞKANLAR GİDECEK

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, yaptığı açıklamada ''Başbakan istediği kadar açıklama yapsın, bazı arkadaşlarımızın ismini çizmeye çalışsın; BDP olarak netiz; İmralı'ya gidecek heyet eş başkanlarımızdan oluşmalı'' ifadelerini kullanmıştı. 

TSK'DA İSTİFA İDDİALARI

Erdoğan, savaş pilotlarının TSK'dan ayrıldığı iddialarını da değerlendirdi.

Emeklilik olayının TSK'da bir rutin olduğunu söyleyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Orada hizmet süresini dolduranlar o süreyi doldurduktan sonra isterse emekliliğini isteyebilir. İstediği zaman da TSK onlara yol verir. Bu bir rutindir. Onlar için değişik bir şey söz konusu değildir. Burada sadece ortalığı karıştırmak isteyen art niyetlilerin, maalesef niyeti bozuk olanların ortaya attığı bir virüstür."

Konuyla ilgili bugün Genelkurmay Başkanlığı'ndan da bir açıklama yapılmıştı.

Kurumda, istekle istifa/emekliliğin Ocak-Şubat aylarında gerçekleştiği belirtilen açıklamada ''Kendi isteğiyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ayrılacak personelin işlemleri devam etmektedir. İşlemler tamamlandıktan sonra kamuoyuna bilgi sunulacaktır'' ifadelerine yer verilmişti.