Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Kişinin kadın veya erkek olarak dünyaya gelmesi, tercih değil takdirdir. Biz insanları cinsiyetlerine göre tasnif etmedik” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 21. Büyük Kurultayı’nda konuşuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Emekçi kadınlarımız başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Kişinin kadın veya erkek olarak dünyaya gelmesi, tercih değil takdirdir. Biz insanları cinsiyetlerine göre tasnif etmedik.

“Kadınlarımıza yönelik her türlü ayrımcı, haksız tutuma karşı hep birlikte mücadele etme macburiyetiyle karşı karşıya kalıyoruz. Kadın ve erkeğin her biri insanın yarısıdır. Kadını yok sayan erkek kendi yarısından vazgeçmiş demektir.

“Kadınlar inayet değil, adalet bekliyor. Kadınlar kota değil, adil bir yarış talep ediyor. Kadınlar istismar edilmek değil, saygı görmek istiyor. Kimse kadınların bu isteklerine kulak tıkayamaz, sırtını dönemez. Biz bugüne kadar kadınlarımızın hak arayışlarında hep yanlarında olduk, cinsiyetleri sebebiyle istismar edilmelerine de daima karşı çıktık.

“40 yıllık siyasi hayatımda hangi mücadeleye girdiysem yanımda kadınlar vardı. Elde ettiğim başarılarımın arkasında kadınları emeği ve fedakarlığı vardır.  Hayatımın her anı ailemin kadınlarıyla anlam kazanır. Benim için kadın öncelikle annedir.”