Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçime ilişkin oy sayımı devam ederken AKP Genel Merkezi’ne geldi.

Seçim sonuçlarını değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı “balkon konuşması”nı,  yolsuzluk skandallarına konu olan oğlu Bilal Erdoğan ve hükümet üyeleriyle birlikte yaptı. Erdoğan, Fethullah Gülen Cemaati’ne “bedel ödetecekleri”ni söyledi.

“25 Mart’tan sonra kaos dediler, doğru. Kaosu gördük” diyen Erdoğan, “Ulusal güvenliğe ne yazık ki, müdahale ederek Dışişleri Bakanlığı’nı dinleyecek kadar ihanet içinde olan vatan hainlerini bu ülke tanıma fırsatlarını buldu. Onların kaos planı buydu. Bunların inine gireceğiz diyordum aylardır” dedi.

CHP’ye yüklenen Erdoğan, “Bunların sesi soluğu çıkmayacak. Ne diyecekler yarın? Biz kazandık diyecekler. Yüzde 30’da alsak biz kazandık diyecek genel müdür. Bunların hayatı böyle geçti. Ben ne dedim? Birinci parti olamazsam genel başkanlığı bırakırım. Siyaset onur ister. Bu noktada asillik ister. Makamı zenginleştirebiliyorsanız orada oturum yoksa bırakın gidin. Genel müdür Bursa’da konuştu. ‘Yüzde 40’ın altında kalırsam giderim’ dedi. 26 aldı gitti mi, gitmedi. Diğeri 16 yıldır o makamda. O da gidemez” diye konuştu.

'KAÇANLAR KAÇTI..'

Milletin verdiği mesajın Türkiye ve dünyaya yönelik olduğunu söyleyen Erdoğan, ırkçı söylemlerde bulunarak, “Pensilvanya’ya ya da buradaki hain unsurlarına asla teslim etmeyiz. Şu andan itibaren kaçanlar kaçtı, yarın da kaçanlar kaçabilir. Bazıları için suç duyurusunda bulunduk. Bundan sonra inlerine gireceğiz. Hesabını ödeyecekler. Bedelini ödeyecekler. Ulusal güvenliğimizi nasıl tehdit edersiniz?” dedi.

SURİYE İLE SAVAŞ TAPELERİNİN GERÇEKLEŞECEĞİ SİNYALLERİ

Suriye’nin Türkiye ile savaş halinde olduğunu ileri süren Erdoğan, ses kayıtları yayınlanan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Suriye’ye yönelik müdahale senaryolarını destekleyen ifadeler de kullandı:  “Uçaklarımızı taciz ediyorlar. 74 kardeşimizi şehit ettiler. Süleyman Şah Türbesi 10 dönüm bizim toprağımızdır. Her saldırı 784 kilometreye saldırıdır. Buna seyirci kalabilir miyiz? Bu görüşmeyi dinleyip dünyaya servis ediyorlar. Bunlar Haşhaşileri aştı.”

'OYLAR YOLSUZLUKLARI AKLADI' İDDİASI

 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk iddialarını da AKP’nin aldığı oy oranıyla “akladığı”nı ima eden Erdoğan, CHP’nin montaj ve şantaj kasetleriyle seçim kampanyası yürüttüğünü söyledi. “Vesayetin her türü, vesayetçi odakların her türlüsü de bugün milletten şamar yemiştir. Bugün kibir, gurur kaybetmiştir” diyen Erdoğan, montaj ve şantaj siyasetinin yerle bir olduğunu kaydetti.

YİNE 'TEK' DEDİ: TEK BAYRAK, TEK VATAN...

Türkiye’nin tüm sorunlarının çözüm aracının tartışmasız siyaset ve demokrasi olduğunu ancak tam tersi söylemlerde bulunan Erdoğan, “Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, tek millet dedik. Çünkü ben Türkü Türk olduğu için, Kürdü Kürt olduğu için sevmiyorum. Allah 77 milyonu yarattığı için seviyorum. Bizde ayrımcılık yok. Bir grup siyasi Kürtçülük, bir grup siyasi Türkçülük yapıyor. Alevisiyle Sünisiyle tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" dedi.

Erdoğan, "Devletin içinde devlet olmaz. Hangi kurumumuza girmişlerse girmişler. 35 senedir nereye sızmışlarsa sızmışlar. Bizlerde iyi niyetimizin kurbanı olduk. Şimdi artık bunları ayıklama zamanı gelmiştir, hukuk ve yasalar içinde. Çünkü bu tür şebekeleri ne millet hoşgörüyle karşılar ne de biz karşılarız" sözleriyle de cemaate yönelik operasyonların gerçekleşeceğini söyledi.

 Ekonomide, siyasette, demokraside güçleneceklerini ileri süren Erdoğan, AKP dışındaki siyasi partilerin ayrıştırıcı, kamplaştırıcı ve kutuplaştırıcı olduğunu öne sürdü. Muhalefeti gerilimden, krizden beslenmekle suçlayan Erdoğan, bayrak edebiyatı yaparak, siyasete güç kazandırdıklarını, demokrasiyi güçlendirdiklerini öne sürdü. Türkiye’nin barışı savunarak, mazlumların yanında olduğunu iddia eden Erdoğan, çözüm sürecinin kazandığını belirtti. (ANF)