Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği 5. Din Şurası'nın açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Akıl ve bilim, tek çıkış yolu değildir” yorumunda bulundu, “Kabe'nin yerine Çankaya'yı koyanlar, helvadan put yapıp tapıyor” dedi. Osmanlıca dersi tartışmalarına ilişkin de konuşan Erdoğan, “İsteseniz de istemeseniz de zorunlu Osmanlıca eğitimi yapılacak” dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

'DİNDARLIKLA CEHALETİ HEP EŞ TUTTULAR'

İmam hatip okulunda okumuş, fırsat buldukça da dine ait meseleleri takip etmiş biri olsam da böyle derin bir mevzuda siz değerli hocalarımızın karşısında teorilerden bahsedecek değilim. 40 yıldır siyasetle uğraşan bir kardeşiniz olarak bugün de Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak meselenin pratik boyutları beni ilgilendirmektedir. Şuan bir başka vazifem olduğunu da düşünüyorum. Dine ait tüm mesele ve konuların artık özgürce ele alınabilmesi için ilgili tüm kesimleri cesaretlendirmekle mükellef olduğum inancındayım. Bazı konular özgürce ele alınamamıştır. Din konusu tarafsız korkulardan uzak, mahalle baskılarından uzak şekilde gündeme taşınamamıştır. Dindarlık ile cehalet hep eş tutulmuştur.

'AKIL VE BİLİMDEN BAŞKAR BİR ŞEY TANIMIYORLAR'

Akıl ve bilimden başka bir şey tanımamışlardır ve dinimize vahiye ciddi bir saldırıda bulunmuşlardır.  Dini, aklı ve bilimi inkar eder şekilde gösterdiler. Akıl ve bilim tek çıkış yolu değildir.

'DİNİ ÖZÜNDEN KOPARAN VATAN HAİNLERİNİN SIRTLARI SIVANDI'

Camiler kapatılmış, Kuran okunması yasaklanmış ezanın orijinalini yasaklanmış dindarlar mağdur edilmiştir. Dindarların  haklarını savunan yani normalleşmeyi savunan siyasetçiler darağacına gitmişlerdir. Dini özünden koparan vatan hainlerinin sırtları sıvanmıştır.

'RESİM VE KARİKATÜRLE DİNİ TAHKİR ETTİLER'

Din ve dindarlar söz konusu olduğunda her türlü tasarruf yapılabilmiştir. Kitaplarla, yazılarla, resim ve karikatürlerle en kutsal değerler özgürlük adı altında tahkir edilmiştir. Dini savunan siyasetçiler gerici olmuştur, hatta dar ağacına bile çıkmıştır. Şunu da söylemek istiyorum. Sahte hocaların adeta toplumu zehirlemek için yaptığı mücadele desteklenmiştir. İhanet şebekesi kuran din adamı kılıfına giren şarlatanlar dini sinsice çarpıtmaya çalışanlar dini özel menfaatlere dönüştürmeye çalışanlar ekranlar sayesinde imkanlarına imkan katmışlardır.

'OPERASYONLARA MARUZ KALDIK'

Siyasal hayatımız boyunca ben ve dava arkadaşlarım, ulusal ve uluslararası operasyonlara maruz kalıyoruz bunun nedeni bu millete özgüven ve cesaret aşılamak istediğimiz, 200 yıldır sorulamayan soruları sorduğumuz için..

'ZORUNLU FİZİK DERSİNİ TARTIŞIN DEDİĞİMİZ İÇİN...'

Dindar nesil kelimesi kullandığımız için, başörtüsünü yasağını kaldırdığımız için, 4+4+4'ü getirdiğimiz için çok ağır eleştirilere hakaretlere hatta saldırılara maruz kaldık. Zorunlu din dersini tartışıyorsunuz da zorunlu fizik dersini neden tartışmıyorsunuz dediğim için içeride dışarıda saldırıya maruz kaldık. Birinci dünya savaşını konuşalım dediğim için saldırıya maruz kaldık. Amerika Kıtası'na Müslümanlar daha önce  ulaşmıştı dediğim için saldırıya maruz kaldık. Kadınlar için eşit kavramının çeviri bir kavram olduğunu söylediğim için saldırıya maruz kaldık.

'İLİM SİYASETİN ELİNDE OLMAZ, SİYASET İLİMİN HİZMETİNDE OLUR'

Darbe ile işbaşına gelmiş bir şahıs çıkıyor (Mısır Devlet Başkanı Sisi kastediliyor) İnterpol'e talimat veriyor. Oraya verdiği talimatla Yusuf el-Karadavi kırmızı bültenle aranıyor. Bu nasıl bir iştir? İlim (din kastediliyor) siyasetin elinde olmaz, siyaset ilmin hizmetkarı olur. Hak budur. Siyasetin iyiye değil kötüye gittiğinin alametidir. Türkiye'de diyanet işleri başkanlığımızın, Din İşleri Yüksek Kurulu'muzun 5.'si yapılan bu din şurası ile alınan kararların takipçisi olması ve bunu İslam dünyası ile paylaşması yapacağı en önemli görevlerden biri olacaktır. İslam dünyasında bir söylem birliği yok bizim bunu başarmamız lazım.

'İSLAM ÜLKELERİ ZEKATINI VERSE...'

İslam dünyasının içerisinde petrol ülkeleri sadece zekatını verse bu ülkelere bu ülkeler dünyadaki zengin ülkeler arasında yer alır. Fakat böyle bir dert var mı yok. İçerdeki taşeronlar bu saldırılara neden oluyor eminim ki bilmiyorlar. Ama dışarıdan uluslararası medyadan bizim bu sözlerimizi eleştiri konusu yapanlar neyi sorguladığımızı biliyorlar. Artık nasıl doğru sorduğumuzu görüyor ve çok bilinçli bir şekilde bize itiraz ediyorlar.

'5 ÜLKEDE BİR MÜSLÜMAN OLMALI'

BM'yi eleştiriyoruz diyoruz ki tüm dünya bir ülkenin dudakları arasına mahkum edilmemelidir. Dünya çünkü 5'ten büyüktür diyoruz. Bunlar işlerine gelmez. Ellerindeki her türlü araçla bugün de yarın da üzerimize gelmeye devam edecektir. 5 ülke içinde Müslüman ülkeleri temsil eden tek bir ülke yok. Nerede adalet nerede eşitlik? Böyle bir şey olabilir mi? Bunu kendilerine sorduğumuzda inanın cevap bile veremiyorlar.

'HASAN SABBAHLAR ÜZERİMİZE GELECEK'

Kaptıkları saltanatı bırakmak mümkün değil. Uluslararası medya ve içerdeki taşeronları ile üzerimize gelecekler. Kendi topraklarına yabancılaştırdıkları yazarlarla sanatçılarla misyonerleri ile ihanet çeteleri ile üzerimize gelecekler. Hasan Sabbah'larla üzerimize gelecekler bunu biliyorum. Dinin sahibine de inşallah mahçup olmayacağız. Yarın yine bize saldırıya geçecekler ama bunu söylemek durumundayız.

'YURTTAŞLIK DİNİ DİYE BİR ŞEY ÇIKARDILAR'

Aslında kendi elleriyle kendi dinlerini icat etmiş olduklarının farkında değiller. Bunlar bilinçli veya bilinçsiz İslam'ın karşısına kendi yapay dinlerini koymanın çabasında olduklarını bilmiyor veya bilmek istemiyorlar. Din ve devlet işleri ayrı olsun diye kendi yapay dinlerinin mücadelesini verdiklerinin bilincinde değiller. Yurttaşlık dini diye bir şey çıkardılar.

'HELVADAN PUT YAPTILAR, TAPTILAR'

Bu ülkede çıktılar ne dediler? Sipariş şairleri çıktı. “Kabe Arabın olsun bize Çankaya yeter” dediler. Bu yapay bir din kurma, helvadan put yapma değil de nedir? Helvadan put yaptılar, taptılar. Kendileri yaptılar, kendileri taptılar.

'İSTESELER DE İSTEMESELER DE OSMANLICA ÖĞRETİLECEK'

Milli Eğitim Şurası'nda gündeme gelen Osmanlıca eskimez Türkçedir. Bununla gerçekleri öğreneceğiz. Mezar taşlarındaki Osmanlıca ile ecdadımızı öğreneceğiz. Kimlerin yattığını öğreneceğiz. Bir neslin mezarlarda kimlerin yattığını bilmemesinden daha büyük bir acziyet olur mu? Bu bizim şah damarlarımızın kopartılmasıdır. İsteseler de istemeseler de bu ülkede Osmanlıca öğretilecek, öğrenilecek.

'ALMAN HANS ÖĞRENİYOR, BİZ DE ÖĞRENECEĞİZ'

Alman Hans geliyor öğreniyor, biz de öğreneceğiz. Bütün İslam coğrafyasında en birikimli ve en gelecek vaat eden alimler Türkiye'dedir. Doğuyu ve batıyı bilen alimlerimiz bütün İslam coğrafyasına ışık tutacaksınız. Dünyadaki tüm mazlumların gözü sizdedir. Ben bir Müslüman olarak şunu biliyorum, bu dinin sahibi dünya var oldukça bu dini var edecektir. Bize düşen emanete sahip çıkmaktır.

'OFANSİF OLUN'

Artık defanstan çıkıp ofansif olmanın zamanıdır. Tereddüt etmeden ve korkmadan ne yapılması gerekiyorsa yapın. Defanstan çıkın ileri koşun. Her zaman arkanızda olacağız, teşvikçiniz olacağız. Unutmayın bu millet her zaman sizin yanınızdadır. Milletimizin, ümmetin ve yeryüzünün umudu olan siz alim ve münevverlerimizi her zaman ışığımız, rehberimiz ve geleceğimiz olarak göreceğiz. İçinden geçtiğimiz bu zor süreçte son derece zor süreçte değerli görüyorum. Tehditlerin geride kaldığı bir Türkiye'de böyle bir şuranın mutlaka hayırlı ve umut olacağına inanıyorum. Rabbim hepimize zihin açıklığı versin. Rabbim kalplerimizi açık eylesin. Sizlere şahsım ve milletim adına emekleriniz için teşekkür ediyor, Şura'nın bir kez daha bölgemize ülkemize dünyamıza hayırlar getirmesini diliyor hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.