Başbakan Erdoğan İsrail’in Gazze’ye kara saldırısına başlamasının ardından ilk kez açıklama yaptı. Erdoğan sert açıklamasında İsrail’i soykırım yapmakla suçladı.

İnsanlığın vicdanının sızladığını dile getiren Erdoğan “Davos’ta da söylemiştim. İnsanlığın vicdanı sızlıyor. İsrail aynı orantısız devam ediyor. İsrail terör estiriyor, soykırım yapıyor. İsrail zulüm etmektedir. Ben bu görevde bulunduğum sürece ben hiçbir zaman İsraille olumlu bir şeyi düşünemem. Asla bu işe olumlu bakmayız” dedi.

Erdoğan, “Tayyip Erdoğan’ı, farklı bir şekilde Batı tanımlayabilir. ‘Gerilimcidir, gergin bakar, işte şöyledir, böyledir’ diyebilirler. Kendilerine göre arayışlar içerisinde olabilirler. Ama ben Hakk’ın ve halkın rızasını kazanmakla görevliyim. Bütün hedefim ve arzum bunun üzerine kuruludur. Ben güçlere şirin görünmenin gayreti içerisinde bugüne kadar olmadım. Bundan sonra da olmayacağım. Çünkü bizim için egemen güçlere şirin görünmek değildir. Aslolan, mazlumların, mağdurların yanında yer almaktır” diye konuştu.