Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AKP İl Başkanları toplantısında konuştu. 'IŞİD’e karşı kışkırtıcı bir uslüpla konuşmamız için baskı yapıyorlar' diyen Erdoğan, "80 vatandaşımız bir örgütüne elinde alı konulmuş haldeler. Bizim bu örgütle ilgili kışkırtıcı açıklama yapmamızı, yangına körükle gitmemizi bekliyorlar" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Bizim Suriye'de, Irak'ta Türkmen kardeşlerimiz tehdit edilirken 'banane' deyip, oralardaki tehditlere sırtımızı dönemeyiz. Türkiye gerek Musul'da alıkonulan vatandaşlarımızla ilgili olarak, gerek Irak ve Suriye'deki Türkmen kardeşlerimizle ilgili olarak ne yapılması gerekiyorsa fazlasıyla yapıyor. İnanın cumhuriyet tarihinde örneği görülmemiş bir şekilde son derece yoğun, çok boyutlu ve son derece kararlı biçimde yapılması gereken herşeyi yapıyoruz.

Onların yandaş medyası tekrar tekrar bizim IŞİD’e karşı kışkırtıcı bir uslüpla konuşmamız için baskı yapıyorlar. CHP MHP onların yandaş medyası acaba bize neden bu konuda konuşmamız için baskı yapıyorlar. Herkes elini vicdanına koysun. Bizim 80 vatandaşımız bir örgütüne elinde alı konulmuş haldeler. Bizim bu örgütle ilgili kışkırtıcı açıklama yapmamızı, yangına körükle gitmemizi bekliyorlar. İşte bu kanlı bir siyasettir. Musul’da Allah korusun vatnadaşlarımızın başına bir şey gelsin de hükümeti eleştirelim diyecek kadar akıldan vicdandan yoksun bir hale geldiler.

CHP de MHP de son derece çaresiz bir haldeler. Ne MHP de ne CHP de ilke kalmadı, sınır kalmadı, fikir zaten hiç kalmadı. Devlet Bahçeli MHP’yi aldı. CHP’nin yedeği, marjinal sol örgütlerin maymunu haline getirdi. CHP’nin Genel Müdürü o koltuğa oturdu. Mustafa Kemal’in partisi diye övündüğü partiyi paçavraya çevirdi. Bu iki genel başkandan önce en azından bir kimliği bir ağırlığı vardı. CHP de MHP de kimliksiz ilkesiz fırsatçı partilere dönüştü.

Şu hale bak. CHP genel müdürü çıkmış AYM’yi övüyor. Ama kısa bir süre önce de Silivri’de affedersiniz sövmenin dışında her şeyi onlara söylüyordu.

Ne CHP'de ne MHP'de ilke kalmadı, sınır kalmadı, fikir zaten hiç kalmadı. Devlet Bahçeli MHP'yi aldı CHP'nin yedeği, Pensilvanya'nın oyuncağı, marjinal sol örgütlerin afedersiniz maymunu haline getirdi.

Bizim 80 vatandaşımız bir örgütün elinde alıkonulmuş haldeler. Bu CHP, MHP ve onların yandaş medyası bizim bu örgütle ilgili kışkırtıcı açıklama yapmamızı, adeta yangına körükle gitmemizi bekliyorlar. İşte bu kanlı, alçakça bir siyasettir.

Biz bu yola millet için, ülke için, bayrak için ölmeye çıktık. Değil hapis, ey Bahçeli, senin ölüm tehditlerine bile biz boyun eğmeyiz, pabuç bırakmayız.