IŞİD'in dün Irak'ta TSK askerlerinin bulunduğu Başika kampına saldırı girişiminde bulunduğu iddiası üzerine konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "18 kadar DAEŞ (IŞİD) militanı etkisiz hale getirilmiş. Askerlerimizden herhangi bir yaralı olmamış. Başika Kampı ile ilgili atılan adımın ne kadar isabetli olduğunu ortaya koyuyor. Silahlı kuvvetlerimizin orada bulunması, o eğitimi veren subaylarımızın bu tür şeyler karşısında her an her şeye hazırlıklı olduğu da ortada" dedi.

Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) konuşan Musul eski valisi ve Heşdi Vatani Başkanı Esil Nuceyfi ise "Başika kampına hiçbir saldırı düzenlenmedi. Dün IŞİD'in kampa saldıracağı yönünde duyumlar almıştık. IŞİD’in mevzileri Peşmerge ve Heşdi Vatani birlikleri tarafından bombalandı. IŞİD’in bir havan topu bile kampımıza isabet etmemiştir. Türk askerleri ve Heşdi Vatani birliklerinden kimse yaralanmamıştır."dedi.

IŞİD geçen ay üsse havan toplarıyla saldırmıştı. Genelkurmay Başkanlığı saldırıda dört askerin hafif yaralandığını açıklamıştı.