CHP Milletvwekili Cihaner, "Erdoğan, Sezer'in Mehmet Şimşek'i eşini başörtülü sandığı için atamadığını söylüyor. Oysa Sezer, eşi başörtülü Durmuş Yılmaz'ı atamıştı. Bu kadar açık yalan ve başörtüsü sömürüsü acziyetin işareti olsa gerek" paylaşımında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün katıldığı Gaziantep'teki toplu açılış töreninde, Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na Mehmet Şimşek'in getirilmek istendiği sürece ilişkin açıklamasına CHP'li Cihaner'den yanıt geldi.

Merkez Bankası Başkanlığı için dönemin Albaraka Türk Genel Müdürü Adnan Büyükdeniz'in, Başkan Yardımcılıklarına ise dönemin DPT Müsteşar Yardımcısı Birol Aydemir ve Merrill Lynch'in yöneticilerinden Mehmet Şimşek'in adının bulunduğu kararnamelerin 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e gönderildiğini ancak Sezer'in söz konusu isimleri kabul etmediğini anımsatan Cihaner, "Erdoğan, Sezer'in Mehmet Şimşek'i eşini başörtülü sandığı için atamadığını söylüyor. Oysa Sezer, eşi başörtülü Durmuş Yılmaz'ı atamıştı. Sezer'in Mehmet Şimşek'i başkan yardımcısı olarak atamamasının sebebi de, yardımcılarını yeni atanacak başkanın belirlemesi düşüncesiydi. Bu kadar açık yalan ve başörtüsü sömürüsü acziyetin işareti olsa gerek" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı bugün katıldığı toplu açılış töreninde şunları kaydetmişti:

"Şimdi burada bir sırrı açıklayacağım. Maliye Bakanımız var ya, şimdi Başbakan Yardımcımız Mehmet Bey. Ben Mehmet Beyi Merkez Bankasının başına getirmek istedim. O dönemin cumhurbaşkanı dedi ki, olmaz. Sayın Cumhurbaşkanım niye olmaz dedim, olmaz dedi. Yoksa Mehmet Beyin hanımı başörtülü falan zannediyor da onun için mi acaba olmaz diyor dedim ki, 'Sayın Mehmet Beyin eşi başörtülü falan değil hatta Amerikalıdır dedim' Yok dedi istemiyorum. Şimdi böyle bir başbakanlık, böyle bir devlet yönetimi olabilir mi? Böyle yanlışlarla, cins hareketlerle, ideolojik yaklaşımlarla bir yere varılmaz. Biz bunu gördük. Bunlardan kurtulmak için bu adımları atıyoruz. Ve Mehmet Beyi Merkez Bankasının başına getiremedik."