Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla istifası istenen belediye başkanları arasında olan Balıkesir Belediye Başkanı AKP'li Edip Uğur, açıklamalarda bulundu.

"Vefa da var, veda da var"  ifadeleriyle istifa sinyali veren Uğur, “Son günlerde şahsımla ilgili bir çok söylentiler, ifadeler devam ediyor. Ben bu konuda şunları söylemek istiyorum; eşyanın ömrü var, makamın ömrü var, dünya fani, bu dünya imtihan yeri. Bizler imtihandayız, her işte hayır vardır diyoruz. Ne için yaşıyoruz? Ne için çabalıyoruz? Şu fani dünyada imtihanı kazanmak, bu kubbede bir hoş seda bırakmak” dedi.

'VEFA DA VAR VEDA DA'

Balıkesir Belediye Başkanı AKP'li Edip Uğur’un açıklaması şöyle:

"Son günlerde şahsımla ilgili bir çok söylentiler, ifadeler devam ediyor. Ben bu konuda şunları söylemek istiyorum; eşyanın ömrü var, makamın ömrü var, dünya fani, bu dünya imtihan yeri. Bizler imtihandayız, her işte hayır vardır diyoruz. Ne için yaşıyoruz? Ne için çabalıyoruz? Şu fani dünyada imtihanı kazanmak, bu kubbede bir hoş seda bırakmak. Ne mutlu bu kubbede hoş seda bırakanlara. Ömrümüzün ne kadar olduğunu cenabı Allah bilir. Ama bize ilahi tavsiye diyor ki; kıyamet koparken elinde fidan varsa onu dik. Şimdi herkes, biz de Balıkesir olacak yaptığımız bu işler, belediyede, devlette süreklilik var, insanlarımız hizmet bekliyor. Biz hizmetlerimizi aksatamayız, varız veya yokuz. Kıyametimiz koparılırken biz fidan dikiyoruz. Koltuğu bırakmamak için fidanları dikmemezlik yapmıyoruz. Dün yanan bir caminin açılışını yaptık.

Bir de irade-i külliye var, bütün kainatı kontrol altında tutan. En son irade-i külliye ne derse o olur. Bu işin içerisinde vefa da var veda da var. Cenab-ı Allah şahsım için hayırlısını niyaz etmesini istiyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum."

'İSTİFA HAZIRLIĞI İÇİNDELER'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye'ye gelen Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında, "Şu an itibarıyla 3 belediye başkanımız istifalarını verdiler. Şimdi 3 belediye başkanımız daha var, onlar da istifalarını en kısa zamanda vereceklerine inanıyorum. İlgili arkadaşlarımız görüşmeleri yaptılar. Şuanda da zannediyorum bu istifayı vermenin hazırlığı içindeler. Aksi taktirde gereği neyse yapılacaktır. Çünkü yetkili kurallarımız bu konu ile ilgili kararını vermiştir." demişti.